ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22" 11/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 22" 11/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζύμη για πίτσα για 4 άτομα
500 γρ. χόρτα εποχής βρασμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ροδέλες
100 γρ. σαλάμι αέρος Νίκας Νο 72 κομμένο σε τέταρτα
200 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη Νίκας κλασική σειρά
150 γρ. φέτα σκληρή μικρά κυβάκια
100 γρ. ελιές ροδέλα
20 γρ. καρπούς κάπαρης
50 γρ. κρεμμύδι σε ροδέλες
150 γρ. Γκούντα τριμμένη
150 γρ. Ένταμ τριμμένη
Ρίγανη , θυμάρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. τριμμένη ντομάτα
30 γρ. κέτσαπ
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. ζάχαρη
Ρίγανη , θυμάρι
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε την κέτσαπ και τη ντομάτα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Ανοίγουμε σε μία λαδόκολλα τη ζύμη πίτσας και απλώνουμε επάνω με ένα κουτάλι σάλτσα. Προσθέτουμε τα χόρτα όπου τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε όλη την επιφάνεια και από επάνω το σαλάμι αέρος. Ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά που έχουμε ανακατέψει σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε από επάνω την φέτα, την κάπαρη, την ελιά, το κρεμμύδι, την πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω για 15 – 20 λεπτά.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. παγωτό κρέμα
300 γρ. παγωτό σοκολάτα
300 γρ. FITNESS Κλασσική γεύση θρυμματισμένα
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια ώστε να γίνουν ένας χυλός. Με scoop παγωτού βγάζουμε μπάλες. Τις αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τις βγάζουμε και μια-μια τις βουτάμε πρώτα στο μίγμα που θα κάνουμε με αλεύρι και ζάχαρη έπειτα στο χυλό και στο τέλος στα δημητριακά. Βάζουμε ξανά τις μπάλες παγωτού στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μόλις κάψει το λάδι στην φριτέζα, βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα ώσπου να ροδίσουν τα δημητριακά. Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΙΡ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟ






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV