ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21" 10/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 21" 10/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο φρέσκο κοτόπουλο
Θυμάρι ή Θρούμπι
Ρίγανη
20 γρ. Maggi νοστιμιά

ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
100 γρ. Ελαιόλαδο
100 γρ. μουστάρδα
50 γρ. λευκό κρασί
80 γρ. χυμό λεμονιού
30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. χλιαρό νερό
100 γρ. μουστάρδα
800 γρ. πατάτες κομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την σάλτσα μουστάρδας. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και το βάζουμε σε μία κοτοπουλιέρα (αν δεν έχουμε θα το ψήσουμε σε σχάρα). Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί τις ανακατεύουμε με μπαχαρικά και προσθέτουμε την σάλτσα κρατώντας μία ποσότητα για να αλείψουμε το κοτόπουλο. Αφού έχουμε βάλει σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 180 τις πατάτες για 1 ώρα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο όπου θέλει περίπου 45 λεπτά. Αν δεν έχουμε κοτοπουλιέρα τότε θα βάλουμε μία σχάρα πάω από το ταψί και σε αυτή θα ψήσουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε όλη η γεύση να πέφτει μέσα στο ταψί. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό ανακατεύουμε την σάλτσα με 100 γρ. μουστάρδα για να γίνει αρκετά πηχτή και περιχύουμε το κοτόπουλο που το έχουμε σερβίρει σε μερίδες.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΑΡΙΖΑΣ
ΥΛΙΚΑ
4 - 5 παντζάρια
100 γρ. πάριζα Νίκας κλασική σειρά
200 γρ. φέτα σκληρή
80 γρ. κρέμα γάλακτος
Μπούκοβο
Λίγο ξύδι
40 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε βραστό νερό που έχουμε αλατίσει τις ρίχνουμε για μερικά δευτερόλεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε ένα μούλτι τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να μας δώσει ένα λείο μίγμα. Διορθώνουμε αν χρειαστεί το αλάτι και το λάδι και χτυπάμε ξανά. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε ως εξής: τοποθετούμε την φέτα από το παντζάρι στο πιάτο και επάνω του γεμίζουμε με την κρέμα, τελειώνουμε επάνω από την κρέμα με το καπάκι του παντζαριού. Αφού σερβίρουμε περιχύουμε ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με μαύρο σουσάμι και τα φύλλα παντζαριού.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV