ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20" 07/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 20" 07/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΥΝΟΧΟΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο
400 γρ. τραχανά Ξυνόχοντρο
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ντομάτες σε κυβάκια
20 γρ. ζάχαρη
30 γρ. πελτέ
Μοσχοκάρυδο , μπαχάρι
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, σβήνουμε με νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να πάρει μία βράση. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τη σάλτσα, το κοτόπουλο , το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει και τον τραχανά. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται επιπλέον νερό ο τραχανάς.

ΤΙΡ
ΓΑΡΝΊΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
12 Τοματίνια κομμένα στα 2
6 Παξιμάδια σπασμένα
50 γρ. Ελιές ροδέλα
1 φρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. κατίκι
3 κλωναράκια φριζέ μαϊντανό
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
βαλσάμικο Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και σερβίρουμε σε πιατέλα






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV