ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18" 05/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 18" 05/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. μπάμιες
200 γρ. λιαστές τομάτες
200 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φινόκιο
δεντρολίβανο
2 τομάτες στον τρίφτη
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C. Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα και αφού κάψει ρίχνεται ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο, δεντρολίβανο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το μεταφέρουμε σε ταψί και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα. ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ
ΥΛΙΚΑ
2 Λουκάνικα χωριάτικα Τρικάλων ροδέλες
2 Λουκάνικα τύπου Μυκόνου ροδέλες
50 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. τριμμένη ντομάτα
200 γρ. πασάτα
3 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
3 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
40 γρ. κέτσαπ
Λίγες σταγόνες Tabasco
Θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και τη πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πασάτα, την κέτσαπ και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε Θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το Tabasco και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανητές.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
2 μπανάνες σε ροδέλες
200 γρ. FITNESS® Δημητριακά Σοκολάτα σπασμένα
Για την πραλίνα
170 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Κακάο
1 Αυγό
110 γρ. βούτυρο
50 ml. Γάλα εβαπορέ
Λίγο κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την πραλίνα: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει ένα λείο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Ανοίγουμε την ζύμη και απλώνουμε επάνω την πραλίνα, τα 2/3 από τα δημητριακά και τις ροδέλες της μπανάνας. Ρολάρουμε και από επάνω βάζουμε τα υπόλοιπα δημητριακά. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 15 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV