ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15" 30/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 15" 30/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
100 γρ. πράσινες ελιές ροδέλα
80 γρ. σταφίδες
20 γρ. κάρυ
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
1 Συσκευασία πουρέ
Πανσέτα καπνιστή Black line

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κάρυ μαζί με το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Τρίβουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κοτόπουλο μέσα και έξω. Ανακατεύουμε τα φιστίκια, τις σταφίδες, το σκόρδο, τη ελιά και το ελαιόλαδο και μέρος από τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση. Με μία σακοράφα δένουμε την τρύπα για να μην φύγει η γέμιση και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σερβίρουμε μαζί με το πουρέ που έχουμε ετοιμάσει και έχουμε ανακατέψει με την καπνιστή πανσέτα.

ΤΙΡ
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. βούτυρο
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε Μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πλήρως. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι. Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά.

ΤΙΡ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΕΙΚ






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV