ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14" 29/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 14" 29/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΑΒΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φάβα
100 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο
100 γρ. Γαρίδα ψιλή
100 γρ. μύδια ψίχα
3 Κρεμμύδια ξερά στα 4
1 μεγάλο καρότο στα 3
Αλάτι - πιπέρι

DRESSING
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει την φάβα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και το καρότο. Ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό και προσθέτουμε. Περίπου στα μισά ξαφρίζουμε τους αφρούς που έχει βγάλει. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει. αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 45 λεπτά. Περνάμε την φάβα με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει λεία και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε όλα τα θαλασσινά μας ρίχνοντας πρώτα το καλαμάρι, μετά την γαρίδα και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας. Στρώνουμε τη φάβα σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τέλος με το dressing.

ΤΙΡ
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΓΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ζύμη τάρτας
6 φέτες μπέικον
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Αλάτι , πιπέρι
1 ματσάκι baby ρόκα
1 ταρτιέρα 20 εκ. ή μακρόστενη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και τοποθετούμε μέσα το φύλλο τάρτας. Σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε πατήσει καλά και εφάπτεται ακριβώς στην φόρμα. Τρυπάμε το φύλλο μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε πρώτα το φύλλο μόνο του για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα έχοντας βάλει επάνω κάποιο βάρος για να μη μας φουσκώσει. Βάζουμε αρχικά τον άνηθο και στη συνέχεια την παρμεζάνα. Χτυπάμε την κρέμα που θα ρίξουμε μέσα αλάτι και πιπέρι. Με την βοήθεια μίας κουτάλας ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα. Τυλίγουμε το μπέικον σε ρολό και το βάζουμε επάνω με την πλευρά που έχει το λίπος από επάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο αφού το βγάλουμε από το φορμάκι και γαρνίρουμε στο πλάι με λίγο ρόκα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV