ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11" 26/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 11" 26/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο ολόκληρο
250 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κατίκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. κριθαράκι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ και τα μπαχαρικά μας. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι μας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά. Μόλις γίνει το κριθαράκι προσθέτουμε τον άνηθο και το μίγμα που έχουμε κάνει ανακατεύοντας το γιαούρτι με το κατίκι. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός.

ΤΙΡ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ.

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
300 γρ. γιαούρτι
200 γρ. γάλα
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο ροδόνερο
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε ελαφρώς το σιμιγδάλι. προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το ροδόνερο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση. Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας µε σύρμα μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση τους. Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει! Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 8΄. Το σιρόπι θα το χρησιμοποιήσουμε κρύο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί για να βάλουμε μέσα τα ρολά μας.
Ανοίγουμε 1 φύλο κρούστας βάζουμε κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγεί το περιχύουμε με το κρύο σιρόπι.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV