ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10" 23/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 10" 23/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΥΛΙΚΑ
2 Τσιπούρες τα φιλέτα της
1 κύβο λαχανικών
2 αυγά
1 μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λάδι στη να κάψει και σοτάρουμε τα φιλέτα της τσιπούρας από την μεριά της πέτσας για περίπου 4 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε να τσιγαρίσουμε το μαρούλι , το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό μας και το λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα μας αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας. Βγάζουμε το ψάρι και χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας λίγο από την ζεστή μας σούπα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τοποθετούμε και την τσιπούρα μέσα από την μεριά του κρέατος και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 10 λεπτά.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Γαλλικό μαρούλι
4 τοματίνια
16 γαριδάκια μικρά βρασμένα
½ πιπεριά πράσινη κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό μικρό φετούλες
3 φέτες edam σε κυβάκια
60ΓΡ. κατίκι

Dressing
20 γρ. μουστάρδα
20 γρ. ξίδι
50γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σε μέτρια κομμάτια, τα ντοματίνια στα 4 και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά σε μία μπασίνα. Ρίχνουμε το dressing και κοιτάμε να πάει παντού. Σερβίρουμε σε πιατέλα και από επάνω ρίχνουμε το κατίκι διάσπαρτο.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV