ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7" 20/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 7" 20/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο
600 γρ. πατατάκια μικρά
100 γρ. μπέικον σε κύβους
1 Κουτάκι μπύρα 330ml.(Την μισή ποσότητα)
1 κρεμμύδι καρέ
2 σκελίδες σκόρδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
40 γρ. μέλι
50 γρ. λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
Την μισή ποσότητα από το κουτάκι της μπύρας
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά μας. Κόβουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε σε κατσαρόλα με βούτυρο και λάδι. σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο ,προσθέτουμε μπέικον, πατάτες, αλάτι, θυμάρι και σβήνουμε με κρασί και τις βάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε στο κουτάκι της μπύρας μία ποσότητα από τα μπαχαρικά που έχουμε χρησιμοποιήσει και τοποθετούμε το κουτάκι της μπύρα μέσα στο κοτόπουλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί όρθιο και περιχύνουμε με τα υλικά της σάλτσας μας (αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο βγάζουμε το κουτάκι της μπύρας, περιχύνουμε με όσο μας έχει μείνει μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε.

Πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο & πουρέ σταφίδας
ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι
Ντομάτα
Άνηθος
Κίτρινη πιπεριά

DRESSING
Ελαιόλαδο
Ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι - Πιπέρι

Για τον πουρέ σταφίδας
40γρ. σταφίδες
10 γρ. ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού με το χέρι, την ντομάτα σε κυβάκια και την πιπεριά ζουλιέν. Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το dressing που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά.
Για τον πουρέ σταφίδας: Μουλιάζουμε τις σταφίδες με νερό και ξίδι και τις χτυπάμε στο multi με λίγα από τα υγρά τους , έως ότου γίνει ένας ωραίος πουρές. Βάζουμε τον πουρέ στη βάση της πιατέλας και από επάνω τα λαχανικά μας.

ΤΙΡ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ DRESSARISTOYN ΚΑΛΑ ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΜΑΣ






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV