ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6" 19/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 6" 19/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
4 Ντομάτες
4 πιπεριές
1 πατάτα
100γρ. φέτα σπασμένη
400 γρ. ρύζι μπασμάτι
20γρ. αμύγδαλο φιλέ
20γρ. κάσιους σπασμένα
20γρ. φουντούκι σπασμένα
30γρ. σταφίδες
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι – πιπέρι

Για το αυγολέμονο 3 αυγά
30 ml. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το ρύζι al dente μέσα σε νερό με αλάτι, πιπέρι, δάφνη και το μπαχάρι. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε το ρύζι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε το λάδι και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι και το εσωτερικό από τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφού πιεί τα 2/3 από τα υγρά αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τον άνηθο και τις σταφίδες και μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς. Γεμίζουμε με το μίγμα μας τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τοποθετούμε ενδιάμεσα την πατάτα που έχουμε κόψει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 35 λεπτά.

Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό από το ρύζι που έχουμε κρατήσει, χτυπώντας συνεχώς και δυνατά για να μην μας ψηθεί το αυγό. Περιχύνουμε τα γεμιστά με το αυγολέμονο αφού τα βγάλουμε από το φούρνο. Κουνάμε το ταψί κυκλικά για να πάει παντού το αυγολέμονο και τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

ΤΙΡ
ΤΟ ΡΥΖΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΤΙΡ 2
ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ
ΤΙΡ 3
ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΣ

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι και μπέικον και dressing πάπρικας
ΥΛΙΚΑ
Σπανάκι
60γρ. Κατίκι
Ντοματίνια κίτρινα
Ντοματίνια κόκκινα
Φρ. κρεμμύδι
Μπέικον ζουλιέν σοταρισμένο

,b>Dressing
50γρ. Ελαιόλαδο
20γρ. Μέλι
Πάπρικα
20γρ. Λεμόνι

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα το σπανάκι, τα ντοματίνια , το μπέικον και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με το dressing που έχουμε χτυπήσει σε multi. Τοποθετούμε σε μία πιατέλα και απλώνουμε από επάνω διάσπαρτα το κατίκι.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV