ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3" 14/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 3" 14/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

Φασολάκια με γραβιέρα & αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Φασολάκια στρογγυλά
3 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
150γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
100γρ. αμύγδαλα φιλέ (Ελαφρώς καβουρδισμένα)
Λίγο άνηθο
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κάψει η κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας και σβήνουμε με χυμό λεμονιού, τη τομάτα & λίγο νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε σταδιακά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε, τη γραβιέρα, το άνηθο και τα αμύγδαλα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΣΕ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

ΜΠΟΥΡΕΚΙ
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
1 κρόκο αυγού
Λίγο γάλα για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνουμε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε για τα μπουρεκάκια μας και το βάζουμε στη φωτιά για να ρεντουίρει το υγρό που έχει. Απλώνουμε το κάθε φύλλο κρούστας στο πάγκο και τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε ρολό περίπου 10εκ.. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

ΤΙΡ
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
350γρ. Πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
80γρ. σαλάμι αέρος ζουλιέν
Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
40 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
10γρ. μαγιονέζα
2 κλωναράκια φριζέ μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και κοιτάμε να ντρεσαριστούν καλά όλα τα υλικα. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV