ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2" 13/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 2" 13/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

Μαυρομάτικη φασολάδα με Μοσχαρίσιο λουκάνικο & καραμελωμένα κρεμμύδια
ΥΛΙΚΑ
500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
150γρ. Μοσχαρίσιο Λουκάνικο
2-3 καρότα ροδέλες
2-3κ.σ. μαϊντανό
3 κρεμμύδια τριμμένα & στυμμένα
3 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
πιπέρι αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά σε κυβάκια κόκκινη
Ελαιόλαδο

Για τα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
40γρ. ζάχαρη
Αλεύρι για πανάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι μέχρι να καλύψει τον πάτο της αφήνοντας το να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μαυρομάτικα και τα λουκάνικα . Ανακατεύουμε να σοταρίσουν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά, όπως και νερό που κρατήσαμε από τα φασόλια. Αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει. Τέλος προσθέτουμε την πιπεριά μαζί με τον μαϊντανό 5 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά.
Για τα κρεμμύδια: Τα ξεπλένουμε σε νερό και τα πανάρουμε σε ζάχαρη και αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο

TIPS
ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ


Τυροκαυτερή
ΥΛΙΚΑ
150γρ. φέτα
40γρ. Μασκαρπόνε
40γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο μπούκοβο
½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Λίγο πιπέρι κόκκινο καυτερό
50 γρ. Ελαιόλαδο
4-5 σταγόνες ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι στο multi, χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.

TIPS
Για να γίνει πιο αραιή η πυκνότητα της Τυροκαυτερής σας προσθέστε 20 γρ. γιαούρτι στο multi σας.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV