Το ακριβότερο σούσι στον κόσμο!

Το ακριβότερο σούσι στον κόσμο!

Το ακριβότερο σούσι στον κόσμο!

Το σούσι είναι ως γνωστόν ένα ιαπωνικό έδεσμα ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο παρασκευάζεται από ωμό ψάρι και ρύζι, τα οποία τυλίγονται σε φύκια και σερβίρονται με διάφορες σος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο υγιεινές και διαιτητικές τροφές αλλά και σε αυτές που διακρίνονται για την υψηλή τιμή τους.

Παρόλα αυτά ένα πιάτο σούσι δεν είναι «απαγορευμένο». Ένας Φιλιππινέζος σεφ, όμως, ο Angelito Araneta Jr, αποφάσισε να δημιουργήσει το ακριβότερο σούσι στον κόσμο, λαμβάνοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του, η οποία κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 2.700 δολάρια τα πέντε τεμάχια!



Γνωστός και ως «Karate chef» εξαιτίας των εν γένει ακριβών γαστριμαργικών δημιουργιών του, ο νεαρός σεφ χρησιμοποίησε για το πανάκριβο σούσι φύλλα χρυσού 24 καρατίων, το καλύτερο ιαπωνικό ρύζι το οποίο έβρασε σε 70 ετών νερό(!), παλαιωμένο ιταλικό βαλσάμικο ξίδι 12 ετών, ροζ σολομό Νορβηγίας, κρέας ολόφρεσκου κάβουρα, άγριο σαφράν και ζάχαρη Muscovado.



Όσο για την εξωτερική διακόσμηση, επέλεξε αφρικανικά διαμάντια 20 καρατίων, ολοκληρώνοντας «μεγαλοπρεπώς» τη δημιουργία του, που νομίζω αξίζει να τοποθετηθεί σε προθήκη… κοσμηματοπωλείου και όχι σούσι bar! Τι λέτε κι εσείς;

ΠΗΓΗ: perierga.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV