Τούρτα με Ρεκόρ Γκίνες !

Τούρτα με Ρεκόρ Γκίνες !

Τούρτα με Ρεκόρ Γκίνες !

Η «ψηλότερη» και βαρύτερη τούρτα στον κόσμο παρασκευάστηκε στην πόλη Luoyang της επαρχίας Henan στην Κίνα, λαμβάνοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, αφού το ύψος της έφτασε τα 8 μέτρα και το βάρος της άγγιξε τους 2 τόνους!

Περισσότεροι από 20 Κινέζοι σεφ από την ευρύτερη περιοχή εργάστηκαν ένα ολόκληρο 24ωρο προκειμένου να ζυμώσουν 260 κιλά αλεύρι, 500 κιλά αβγά και 100 κιλά φρούτα και να διακοσμήσουν τους 8 ορόφους της με 80 κιλά σοκολάτα!

Με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και τεράστια υπομονή οι ζαχαροπλάστες κατάφεραν να παρασκευάσουν όχι μόνο ένα «γιγάντιο» γλύκισμα αλλά και μια πεντανόστιμη τούρτα, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό, ενώ -όπως ήταν φυσικό- η μεγαλύτερη τούρτα στον κόσμο δεν ήταν δυνατόν να «χωρέσει» σε καμία βιτρίνα ζαχαροπλαστείου!



Έτσι τοποθετήθηκε με προσοχή στην είσοδο του εμπορικού κέντρου της πόλης, προς… τέρψιν των περαστικών αλλά και όσων παρακολούθησαν από κοντά όλη τη διαδικασία! Και στο τέλος, βέβαια, έγινε ανάρπαστη ανάμεσα σε 3.000 και πλέον πεινασμένους αγοραστές, που περίμεναν υπομονετικά για να γευτούν ένα κομμάτι από το ψηλότερο… επιδόρπιο στον κόσμο! Ούτε ψίχουλο δεν έμεινε!



ΠΗΓΗ: perierga.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV