Εκλογές 2012 & Ξύλινη γλώσσα

Εκλογές 2012 & Ξύλινη γλώσσαΓια άλλη μία Κυριακή έχουμε εκλογές και απ’ ότι λένε οι σημαντικότερες μετά την μεταπολίτευση.
Το πιστεύω και εγώ ότι είναι οι σημαντικότερες απλά προσθέτω : οι σημαντικότερες μέχρι τις επόμενες! Στον πίνακα που βρήκα για εσάς θα δείτε 10 φράσεις που αναγράφονται σε καθεμία από τις τέσσερις στήλες. Όσοι από εσάς θα θέλατε να μιλήσετε σαν Έλληνας πολιτικός δηλαδή να μιλάτε και να μην βγαίνει νόημα, κοινώς «να μιλάτε & να μην λέτε τίποτα» αρχίστε να διαβάζετε από οποιαδήποτε φράση της στήλης Α και συνεχίστε σε οποιαδήποτε φράση της στήλης Β, Γ και Δ.

Έτσι θα έχετε άπειρους συνδυασμούς για μια πολύωρη αοριστολογία χωρίς τέλος! Και το σημαντικότερο; Τα λόγια σας θα έχουν κύρος και εσείς θα φαίνεστε «πολυδιαβασμένος»! Πρόκειται για ένα είδος «εγχειριδίου» για νέους ρήτορες, συζητητές επιπέδου και μελλοντικούς πολιτικούς… Όλοι θα σας κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό, χωρίς να ξέρουν τι να πουν, αφού γρι δεν θα καταλαβαίνουν και από ντροπή -βεβαίως βεβαίως- δεν θα σας κάνουν καμία επεξηγηματική ερώτηση, μην τυχόν και τους θεωρήσετε «βλάκες» που δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέτε…
Οι σεναριογράφοι των παλιών καλών ελληνικών ταινιών χρησιμοποίησαν αρκετές φορές στις ιστορίες τους θέματα πολιτικά, παρουσιάζοντας κυρίως κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ποιος θα ξεχασει την ταινία "Τζένη Τζένη" και τον τρομερό Διονύση Παπαγιαννόπουλο που ξεσηκώνει το νησί με τις ομιλίες του για τον Γκόρτσο ή τους ανεκδιήγητους λόγους του Κωνσταντάρα στην ταινία "Υπάρχει και Φιλότιμο";

Θυμηθείτε μερικές από τις σκηνές που άφησαν εποχή!

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV