Σοκολάτα που δεν παχαίνει

Σοκολάτα που δεν παχαίνει



Σύμφωνα με μια Σουηδική βιομηχανία σοκολάτας, την Barry Callebaut, η οποία έκανε έρευνες χρησιμοποιώντας μια διεθνή ομάδα από αναγνωρισμένους χημικούς τροφίμων, ανακαλύφθηκε πρόσφατα κατά λάθος ένα είδος σοκολάτας με λίγες θερμίδες (90% λιγότερες από τις μέχρι τώρα κυκλοφορούσες), που δεν λιώνει μέχρι τους 55 βαθμούς Κελσίου, το όνομα της οποίας είναι “Ηφαίστειο”. Η ονομασία αυτή πηγάζει από την ιδιότητα της να διατηρείται σε μεγάλες θερμοκρασίες και να μην λιώνει.
Η εταιρεία αυτή επιθυμεί να κερδίσει το αγοραστικό κοινό και συγκεκριμένα όλους όσους προσέχουν την διατροφή τους, σε Ευρώπη και Αμερική, οι οποίοι μέχρι τώρα έτειναν να βγάζουν την σοκολάτα από την διατροφική τους καθημερινότητα. Επίσης, το γεγονός ότι η σοκολάτα αυτή δεν λιώνει στους 33 βαθμούς, όπως κάνουν οι τωρινές, αλλά στους 55 βοηθάει και την κυκλοφορία τους σε Αφρική και Ασία, όπου οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες και δεν επιτρέπουν την κατανάλωση του τόσο διάσημου γλυκού.
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως και παλαιότερα, δηλαδή πριν 60 χρόνια είχε ξαναγίνει προσπάθεια να κατασκευαστεί μια σοκολάτα χωρίς θερμίδες και αντοχή στη ζέστη, χωρίς όμως να έχει γίνει πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: otherside


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV