Ο σεφ προτείνει γάτα στιφάδο

Ο σεφ προτείνει γάτα στιφάδο

Ο σεφ προτείνει γάτα στιφάδο

Σοβαρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμβουλή ενός Ιταλού σεφ ο οποίος πρότεινε στο κοινό να καταναλώνει κρέας από… γάτα!

Σύμφωνα με την Telegraph, o Beppe Bigazzi που εμφανίζεται στην εκπομπή La Prova del Cuoco είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς μια γάτα είναι να την αφήσει κάτω από τρεχούμενο νερό για τρεις μέρες ώστε μαλακώσει το κρέας και να μαγειρευτεί σαν στιφάδο.
Αυτή η πρόταση μαγειρέματος προκάλεσε αντιδράσεις στις ομάδες προστασίας ζώων με την Ιταλική Υπηρεσία Προστασίας των Ζώων να ζητά την απόλυση του 77χρονου.

“Οποιοδήποτε που προτείνει ως φαγητό κρέας γάτας είναι ένοχος για υποκίνηση των τηλεθεατών να πράξουν το ίδιο, αδίκημα που τιμωρείται με 18 μήνες φυλάκιση”.

Ο σεφ υποστήριξε κατά τη διάρκεια του προγράμματος πως το μαγείρεμα γάτων αποτελεί παλιά παράδοση στην πόλη Valdarno κοντά στη Φλωρεντία.

“Αφήνοντάς την σε καυτό ή τρεχούμενο νερό για τρεις μέρες βγαίνει ένα κρέας πολύ μαλακό και πεντανόστιμο” είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός σεφ.

Η υπουργός Υγείας, Francesca Martini, καταδίκασε τα λεγόμενα του σεφ σημειώνοντας πως είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα. Προσέθεσε δε, πως η θανάτωση και το μαγείρεμα γάτων είναι παράνομο και ποταπό.
Αντίθετα, σε χώρες όπως Κίνα και νότια Ασία είναι επιτρεπτό και δημοφιλές φαγητό το κρέας από γάτα.

Πηγή: Cosmo.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV