Νερό από πατάτες!

Νερό από πατάτες!

Νερό από πατάτες!

Νερό από πατάτες ετοιμάζει μεγάλη εταιρία τροφίμων με τους ειδικούς να αναφέρουν πως θα φτάσουν σε σημείο όπου δε θα χρειάζεται παροχή ύδρευσης για την πλύση των γεωμήλων. Αν και αρχικά η νέα τεχνολογία θα εφαρμόζεται μόνο στα εργοστάσια της εταιρίας στη συνέχεια ευελπιστούν πως θα παράγουν καθαρό και πόσιμο νερό.

“Οι πατάτες αποτελούνται από νερό σε ποσοστό 75%. Συνεπώς υπάρχουν πολλοί φυσικοί πόροι σε μια πατάτα, τους οποίους πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε χρησιμοποιώντας τους εκ νέου” , δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Προσέθεσε πως όταν τηγανίζονται οι πατάτες παράγεται ατμός ο οποίος στο εξής δε θα φεύγει από τις καμινάδες των εργοστασίων αλλά θα μπαίνει σε δεξαμενές και ύστερα από ειδική κατεργασία θα προωθείται για το πλύσιμο των πατατών.
Υπολογίζεται πως μέσω αυτής της τεχνικής θα παράγονται 3.000 λίτρα νερού ανά ώρα και θα της δοθεί η δυνατότητα να αποκοπεί από το δίκτυο ύδρευσης.
“Σε κάποια από τις επόμενες φάσεις, ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το νερό αυτό για οικιακή χρήση, προκειμένου να παρέχουμε πόσιμο νερό στα εργοστάσιά μας. Προς το παρόν δεν έχουμε τεράστιες ποσότητες επιπλέον νερού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες τοποθεσίες, όμως στο μέλλον ενδέχεται να γίνει και αυτό, οπότε θα ήταν εφικτό να τροφοδοτούμε τις τοπικές κοινότητες με τα αποθέματά μας”, σημείωσε ο εκπρόσωπος ο οποίος ανέφερε πως μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας.
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από την ίδια εταιρία πως μελλοντικά θα κυκλοφορήσει συσκευασίες από φλούδα πατάτας.

Πηγή: Cosmo.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV