Πώς θα καταπολεμήσετε τη λαχτάρα σας για φαγητό;

Πώς θα καταπολεμήσετε τη λαχτάρα σας για φαγητό;

Πώς θα καταπολεμήσετε τη λαχτάρα σας για φαγητό;

Ο «εχθρός» κάθε προσπάθειας για δίαιτα, δεν είναι οι θερμίδες, αλλά η λαχτάρα μας για φαγητό. Δείτε πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε.

Όσοι έχουν δοκιμάσει να κάνουν δίαιτα –και όχι μόνο- σίγουρα θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με το μεγάλο… εχθρό: τη λιγούρα. Η αλλαγή διατροφικών συνηθειών δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα, αφού το σώμα μας δεν προσαρμόζεται πάντα εύκολα στις αλλαγές, ακόμη κι αν είναι για το καλό μας. Προκειμένου όμως η δίαιτα να έχει αποτέλεσμα, σας προτείνουμε μερικές τεχνικές, ώστε να μην υποφέρετε και να μπορέσετε ευκολότερα να κάνετε τη μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Αποφύγετε τους πειρασμούς
Εάν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, θα μπορέσετε να μειώσετε την επιθυμία για τις παλιές «κακές» επιλογές σας και να υιοθετήσετε νέες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα και τα γλυκίσματα, με τα αγαπημένα σας φρούτα. Αυτό μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα από όσο φαντάζεται κανείς. Σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα φαίνονται εντός πέντε ημερών! Οι πρώτες μέρες είναι πάντα οι πιο δύσκολες και πιθανόν να μην μπορέσετε να ανταπεξέλθετε. Αλλά όσο περισσότερο προσπαθήσετε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η αποφυγή των κακών συνηθειών στο μέλλον.

«Μαγικοί» ξηροί καρποί
Δύο ποτήρια νερό και 30 γραμμάρια ξηροί καρποί (6 καρύδια, 12 αμύγδαλα ή 20 φιστίκια) θα σταματήσουν τη λιγούρα σας και θα μειώσουν την όρεξή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο συνδυασμός νερού και ξηρών καρπών, αλλάζει τη χημεία στο σώμα σας.

Ξεχάστε το!
Το στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία λιγούρας και παρά τα οποιαδήποτε «κόλπα» μπορεί να σκαρφιστείτε για να το μειώσετε, αν δεν μάθετε να το αντιμετωπίζετε, διαρκώς θα έχετε προβλήματα. Πάρτε βαθιές αναπνοές και φέρτε στο νου σας ήρεμες σκηνές ή ακούστε χαλαρή μουσική για να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίσετε με επιτυχία το στρες. Υπάρχουν κι άλλα πολλά βοηθήματα για αυτό το σκοπό, γι’ αυτό επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Ένας υπνάκος την ημέρα τα κιλά τα κάνει πέρα...
Οι επιθυμίες συχνά εκδηλώνονται όταν είμαστε κουρασμένοι, οπότε πολύ απλά μπορούμε να τις περιορίσουμε με έναν ύπνο! Όσοι έχετε αμφιβολίες, δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο για λίγα λεπτά και να αφεθείτε στα… χέρια του Μορφέα και γεμίστε τις μπαταρίες σας αποφεύγοντας το φαγητό.

Η καλή προσπάθεια, στα δόντια φαίνεται
Αυτό το… κόλπο έχει να κάνει περισσότερο με την εμμονή που έχουμε με καθαρά δόντια. Εάν βουρτσίζουμε και καθαρίζουμε τακτικά τα δόντια και το στόμα μας, τότε υποσυνείδητα θα κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια να διατηρήσουμε για περισσότερο διάστημα το στόμα μας καθαρό.

Αποσπάστε την προσοχή σας
Αν νιώθετε λαχτάρα για παγωτό και μόνο παγωτό, τότε σίγουρα δεν πρόκειται για πείνα, αλλά για λιγούρα. Οι λιγούρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, διαρκούν για δέκα λεπτά. Οπότε εάν μπορέσετε αυτό το διάστημα να κάνετε κάτι άλλο, όπως να ακούσετε μουσική, να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή να ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού, θα μπορέσετε να καταπνίξετε την επιθυμία σας.

Κακομάθετε τον εαυτό σας (σε λογικά πλαίσια)
Δεν είναι κακό, μια στο τόσο να επιβραβεύετε τον εαυτό σας με λίγο παγωτό ή σοκολάτα. Το θέμα είναι το παγωτό (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό σας βάζει σε πειρασμό) να είναι σε μικρές και όχι τεράστιες ποσότητες. Προτιμήστε μικρές συσκευασίες, ώστε να μη μπαίνετε σε πειρασμό να καταναλώνετε ολόκληρες τις μεγάλες και να καταστρέφετε έτσι τη δίαιτά σας.

Η λιγούρα ξεκινά από τα… μάτια
Αλλάξτε τη συνηθισμένη ρουτίνα σας και αποφύγετε τα ζαχαροπλαστεία και τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Εάν βρεθείτε μπροστά στη θέα μιας λαχταριστής τούρτας ή ενός νόστιμου μπέργκερ, είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αποφύγετε.

ΠΗΓΗ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV