Λιγότερο τρώνε οι γυναίκες όταν είναι με άνδρες

Λιγότερο τρώνε οι γυναίκες όταν είναι με άνδρες

Λιγότερο τρώνε οι γυναίκες όταν είναι με άνδρες

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Appetite” και έγινε από ερευνητές με επικεφαλή την Μέρεντιθ Γιανγκ του Τμήματος Ψυχολογίας, Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, οι γυναίκες τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και επομένως φαγητό, όταν τρώνε με άνδρες. Αντιθέτως, όταν γευματίζουν με φίλες τους ή γενικότερα άλλες γυναίκες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες.

Συγκεκριμένα η έρευνα αυτή έλαβε χώρα σε εστιατόρια, καφετέριες κλπ και κατά την διάρκεια της συλλέγονταν παρατηρήσεις σχετικά με το τι τρώνε οι άνθρωποι ανάλογα με την παρέα τους και έτσι διαπιστώθηκε ότι η παραγγελία του καθενός έχει σχέση και με την παρέα στην οποία βρίσκεται, καθώς και με το φύλο αυτών.

Έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες που βγαίνουν με άνδρες παραγγέλνουν πιο ελαφριά φαγητά, με λιγότερες θερμίδες και πως η κατανάλωση θερμίδων εξαρτάται στενά από το πόσοι άνδρες υπάρχουν στην παρέα, ενώ όταν είναι με φίλες ή άλλες γυναίκες τρώνε περισσότερο και συνήθως πιο παχυντικά. Ουσιαστικά, όσο περισσότεροι άνδρες υπάρχουν στην παρέα, τόσο περισσότερο οι γυναίκες παραγγέλνουν φαγητά με λιγότερες θερμίδες.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ερευνητές, τα αποτελέσματα αυτά δεν προκαλούν έκπληξη και εξηγούνται με βάση την γυναικεία ψυχολογία, η οποία θέλει να μεταφέρει στους άνδρες με τους οποίους τρώνε μαζί, το συνειδητό ή υποσυνείδητο μήνυμα ότι τρώνε λιγότερο και νοιάζονται για τη σιλουέτα τους, ώστε έτσι να φανούν πιο ελκυστικές στα μάτια των ανδρών. Τέλος, οι άνδρες δεν λειτουργούν καθόλου με τον ίδιο τρόπο, αφού είτε με άνδρες τρώνε, είτε με γυναίκες δεν νοιάζονται και ούτε επηρεάζονται και επομένως, τρώνε αυτό που θέλουν να φάνε.

ΠΗΓΗ: otherside.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV