Χάπι με όλα τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας

Χάπι με όλα τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας

Χάπι με όλα τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας

Οι ωφέλειες της μεσογειακής δίαιτας βρίσκονται σε ένα χάπι! Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικότητα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησαν ένα χάπι που μπορεί να διαλύσει το λίπος που αποθηκεύεται στις αρτηρίες και να προλάβει τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ζωές.
Το συμπλήρωμα διατροφής στη μορφή χαπιού κοστίζει 35 στερλίνες το μήνα και περιέχει τη λυκοπίνη, μία χημική ουσία που εντοπίζεται στις ντομάτες.
Το κάθε χάπι που πρέπει να λαμβάνεται κάθε μέρα ισοδυναμεί με κατανάλωση τριών κιλών ντοματών. Ήδη μελέτες έχουν δείξει ότι μία διατροφή ιταλικού τύπου που είναι πλούσια σε ντομάτες, ψάρια, λαχανικά, φουντούκια και ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι καρδιοπάθειες είναι η πρώτη αιτία θανάτου στη Βρετανία και ευθύνεται για 120.000 θανάτους το χρόνο, που είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, ενώ 70.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το χάπι ονόματι Ateronon δημιουργήθηκε από μία βιοτεχνολογική εταιρεία που χρηματοδοτεί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Συνδυάζουν τη λυκοπίνη με ορό γάλακτος και έτσι μπορεί να απορροφάται από τους ανθρώπους.
Η αρχική δοκιμή σε 150 καρδιοπαθείς βρήκε ότι η λήψη του χαπιού μία φορά ημερησίως μπορεί να περιορίσει και να αναστρέψει τη δημιουργία των λιπαποθηκών στα τοιχώματα των αρτηριών μέσα σε διάστημα δύο μηνών χωρίς καμία παρενέργεια.
Ήδη ξεκίνησαν δοκιμές στις οποίες θα συμμετέχουν μέχρι και 10.000 ασθενείς στο Κέιμπριτζ, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Φινλανδία.
Οι ευεργετικές συνέπειες της λυκοπίνης είναι γνωστές.
Ήδη είναι γνωστό ότι η λυκοπίνη, η οποία περιέχεται στο καρπούζι, τα σταφύλια, τις ντομάτες και ορισμένα είδη οστρακοειδών μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πυκνότητας και τις κινητικότητας του σπέρματος σε άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

ΠΗΓΗ: otherside.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV