Μετρούσαμε λάθος μέχρι τώρα τις θερμίδες;

Μετρούσαμε λάθος μέχρι τώρα τις θερμίδες;

Μετρούσαμε λάθος μέχρι τώρα τις θερμίδες;

Ο τρόπος με τον οποίο, για περίπου 18 χρόνια, υπολογίζαμε τις θερμίδες, που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, εφαρμόζοντας και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, ενδέχεται να είναι λάθος.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, έρευνα της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα διατροφής, έδειξε ότι η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση θερμίδων θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 16% ημερησίως.
Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, «ιδανικό επίπεδο» για τις γυναίκες είναι οι 2.000 και για τους άνδρες οι 2.500 θερμίδες ημερησίως.
Οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες, μόνο αν υποβάλλονται σε έντονη φυσική άσκηση, δεδομένων και των αυξανόμενων περιπτώσεων παχυσαρκίας.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η εν λόγω μελέτη παρέχει μία πολύ καλύτερη αξιολόγηση όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού και εκτίμησης της ενέργειας που καίγεται μέσω της γυμναστικής. Το ποσοστό του 16% παραπάνω θερμίδων, σημαίνει ότι οι ενήλικες θα μπορούν να καταναλώνουν έως και 400 θερμίδες παραπάνω ημερησίως, που ισοδυναμούν με ένα μέσου μεγέθους cheeseburger. Η εν λόγω μελέτη, αναμένεται να τύχει περαιτέρω εξέτασης κατά τη διάρκεια περιόδου ενδελεχούς ελέγχου των αποτελεσμάτων της, διάρκειας 14 εβδομάδων, μετά το πέρας της οποίας θα γίνουν οι τελικές εκτιμήσεις.
Ωστόσο, εκφράζονται προβληματισμοί ως προς το γιατί η μελέτη αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν πως η Επιτροπή θα μπορούσε «να περάσει την έρευνα κάτω από το χαλί, ώστε να μη στείλει συγκεχυμένα μηνύματα στον κόσμο, ειδικά δεδομένης της επιδημίας της παχυσαρκίας».
«Πρόκειται για ένα εντελώς επικίνδυνο συμπέρασμα το να υποστηρίζει κανείς ότι οι ενήλικες μπορούν να καταναλώνουν 400 παραπάνω θερμίδες ημερησίως», δήλωσε ο Tam Fry από το Εθνικό Forum κατά της παχυσαρκίας.

Πηγή: Cosmo.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV