Γνωστοί αστέρες δοκιμάζουν την τύχη τους στη μαγειρική...

Γνωστοί αστέρες δοκιμάζουν την τύχη τους στη μαγειρική...

Γνωστοί αστέρες δοκιμάζουν την τύχη τους στη μαγειρική...

Οι σεφ που γίνονται τηλεοπτικοί celebrities δεν αποτελούν κάτι καινούργιο. H πρωτοπορία όμως, έγκειται στους celebrities που γίνονται σεφ.
Η νέα τάση θέλει αναγνωρισμένους αστέρες, κυρίως ηθοποιούς, να δοκιμάζουν την τύχη τους στον κόσμο της μαγειρικής. Η Gwyneth Paltrow πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί αυτά της Eva Longoria των «Desperate Housewives» και της τραγουδίστριας Sheryl Crow.
Ίσως την πιο επιτυχημένη «αλλαγή» καριέρας να έκανε η Debi Mazar, η οποία έγινε γνωστή για τον ρόλο της στο «Goodfellas» και την τηλεοπτική σειρά «Entourage» και τώρα, έχει την δική της εκπομπή μαγειρικής στο αμερικανικό Cooking Channel.
Δεν είναι καθόλου περίεργο να καταλάβει κανείς γιατί γίνεται μια στροφή προς την μαγειρική. Η Rachel Ray από ερασιτέχνης στη μαγειρική έχει ήδη τρεις εκπομπές, μια εταιρεία παραγωγής, ένα περιοδικό, 18 βιβλία στην αγορά και σειρές μαγειρικής και τροφίμων, τα οποία σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, της αποφέρουν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε αντίθεση με τον χώρο της ηθοποιίας, η ηλικία της δεν παίζει κανένα ρόλο.
Για την Eva Longoria η μαγειρική δεν είναι για την ώρα προτεραιότητα, αφού ακόμα το όνομά της έχει πέραση. Έχει εμφανιστεί πάντως σε αρκετές εκπομπές του Food Network, ενώ είναι και συνιδιοκτήτρια των εστιατορίων «Beso» στο Λος Άντζελες και στο Λας Βέγκας.
Αντίθετα, η Debi Mazar άρχισε γράφοντας σε ένα blog τις μαγειρικές εμπειρίες της με τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της. Η ενασχόληση της με την μαγειρική ξεκίνησε όταν έμεινε έγκυος και δεν μπορούσε να συνεχίσει τα γυρίσματα του «Entourage».
Τον Ιανουάριο το Cooking Channel λάνσαρε μια εκπομπή βασισμένη στο blog της και η επιτυχία της εκπομπής έχει ανοίξει τις πόρτες σε μια νέα καριέρα. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια σειρά ελαιόλαδου και γράφει ένα βιβλίο συνταγών.
Όπως είναι αναμενόμενο, δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τους νέους μάγειρες, αφού συνήθως τα βιβλία τους γράφονται με την βοήθεια ενός έμπειρου γαστρονόμου. Δεν τους θεωρούν όμως και απειλή, εφόσον δεν αυτοαποκαλούνται «chef». Ο chef Paul Canales του «Oliveto» της Καλιφόρνια θεωρεί ότι η προβολή της μαγειρικής από διασημότητες δίνει κύρος στο επάγγελμα του, ενώ στη συνέχεια δήλωσε στην Wall Street Journal ότι η ενασχόληση με την μαγειρική «δεν είναι αποκλειστικά θέμα ηθοποιών και μουσικών. Πολλοί από τον χώρο της μαγειρικής είναι γνωστοί επειδή είναι διάσημοι», αναφερόμενος στους νεαρούς μάγειρες εκπομπών τύπου «Master Chef» και «Top Chef»
Ο Wylie Dufresne, chef και ιδιοκτήτης του WD-50 της Νέας Υόρκης από την πλευρά του είναι πιο κυνικός αφού θεωρεί ότι η ενασχόληση των celebrities με τη μαγειρική είναι σαν την ενασχόληση των πλουσίων με ένα οποιοδήποτε άλλο χόμπι. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «κάνουν αυτό που θέλουν, αυτό σημαίνει να είσαι πλούσιος», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι θα τους πρότεινε «να μην αλλάξουν επάγγελμα, γιατί η μαγειρική δεν πληρώνει τόσο καλά».

ΠΗΓΗ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV