Sushi: Μύθοι vs Πραγματικότητα

Sushi: Μύθοι vs Πραγματικότητα

Sushi: Μύθοι vs Πραγματικότητα

Το Sushi είναι το πιο παρεξηγημένο είδος φαγητού. Πολλοί φίλοι δεν θα πάνε σε ένα εστιατόριο σούσι επειδή δεν τους αρέσει το ωμό κρέας. Αρκετοί είναι επίσης οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, ότι το σούσι κόβεται πολύ λεπτό και είναι πάρα πολύ μικρό. Ας διαλύσουμε, όμως, μερικούς μύθους.

• Μύθος 1: Όλα τα σούσι είναι ωμά
Αλήθεια: Όχι. Στην πραγματικότητα δεν γίνονται και σερβίρονται ωμά όλα τα σούσι. Το Unagi (χέλι) και το kani (κρέας καβουριών) είναι παραδείγματα μη ωμού κρέατος. Το Unagi, συγκεκριμένα, γίνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται σε ένα στρώμα ρυζιού.
• Μύθος 2: Όσο πιο παχύ είναι το σούσι, τόσο το καλύτερο είναι το εστιατόριο που το σερβίρει
Αλήθεια: Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το Sushi κρίνεται από την τελειότητα που έχει ο σεφ για να το κόψει. Όλα τα σούσι πρέπει να κοπούν σε λεπτές φέτες. Οι σεφ περνούν από ειδική εκπαίδευση και πρέπει να μυηθούν στην τέχνη της κοπής σούσι. Εκείνοι που κόβουν μεγάλες φέτες δεν είναι σεφ. Επομένως, είναι χαμηλή και η ποιότητα.
• Μύθος 3: Τα εστιατόρια με Sushi δεν είναι για χορτοφάγους
Αλήθεια: Υπάρχουν τα «maki sushi rolls» που γεμίζονται με αγγούρι, αβοκάντο και yam. Υπάρχουν, επίσης, εστιατόρια με Sushi αποκλειστικά για χορτοφάγους.
• Μύθος 4: Το Sushi τρώγεται μόνο με chopsticks
Αλήθεια: Τα chopsticks είναι πολύ εύκολα στη χρήση. Πολλά εστιατόρια και οι οδηγοί σε ιστοσελίδες μπορούν να σας δείξουν πώς να πιάνετε τα chopsticks σωστά. Εάν δεν μπορείτε όμως να τα χρησιμοποιήσετε, ένα πηρούνι ή ακόμα και τα χέρια σας είναι μια χαρά για να κάνετε τη δουλειά σας.
• Μύθος 5: Η σάλτσα σόγιας που σερβίρεται με το σούσι προκαλεί στειρότητα
Αλήθεια: Οι στατιστικές δείχνουν ότι θα πρέπει να πίνετε 60g σάλτσα σόγιας κάθε μήνα προκειμένου να έχετε πρόβλημα στειρότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλησιάζουν καν αυτούς τους αριθμούς.
• Μύθος 6: Μπορείτε να πάθετε δηλητηρίαση από τον πολύ υδράργυρο τρώγοντας σούσι
Αλήθεια: Όπως όλα τα άλλα τρόφιμα, θα πρέπει να τρώτε Sushi σε μικρή βάση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα. Πολλά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Το καλύτερο είναι να ελέγξετε έναν οδηγό για τα επίπεδα υδραργύρου ανά ψάρι αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Αν φάτε Sushi μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα, είστε σε χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης δηλητηρίασης από υδράργυρο.
• Μύθος 7: Μπορεί να πεθάνετε από την κατανάλωση ωμού ψαριού από Sushi
Αλήθεια: Και πάλι, όπως είπαμε και πριν, τα πάντα πρέπει να τρώγονται με μέτρο. Το πολύ δεν είναι καλό για σας και την υγεία σας. Εάν τρώτε πάρα πολύ, θα έχει σημαντικές συνέπειες.
• Μύθος 8: Τα ιαπωνικά εστιατόρια σερβίρουν μόνο σούσι
Αλήθεια: Το Sushi δεν είναι μόνο ιαπωνικό φαγητό. Αρκετά κορεατικά εστιατόρια σερβίρουν επίσης σούσι. Πολλά ιαπωνικά εστιατόρια ειδικεύονται και σε άλλα, όπως teriyaki, teppanyaki, σούπες και μικρά ορεκτικά όπως miso σούπα και σαλάτα kani.
• Μύθος 9: To Sushi δεν είναι υγιεινό, όπως το ρύζι
Αλήθεια: Όχι, αυτό δεν ισχύει. Το wasabi είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του στομαχιού σας. Τα φύκια, με τα οποία τυλίγονται τα ρολά Sushi είναι υγιεινά, επίσης. Έχουν σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
• Μύθος 10: Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε σούσι
Αλήθεια: Το Sushi δεν είναι μόνο από νωπό ψάρι. Στις έγκυες γυναίκες δε συνιστάται η κατανάλωση ωμού Sushi, λόγω βακτηριακών θεμάτων. Ωστόσο, επιτρέπεται να τρώνε φύκια και «vegetarian maki sushi rolls». Έτσι, οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να φάνε σε εστιατόρια Sushi.

ΠΗΓΗ: www.otherside.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV