FoodWatcher: Gadget ενάντια στην παχυσαρκία

FoodWatcher: Gadget ενάντια στην παχυσαρκία

FoodWatcher: Gadget ενάντια στην παχυσαρκία

Ακόμα ένα όπλο κατά της παχυσαρκίας δημιούργησαν οι ειδικοί, στην προσπάθειά τους να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχουν παραπανίσια κιλά να απαλλαγούν απ’ αυτά. Πρόκειται για ένα gadget που μοιάζει πολύ με iPod, δεν παίζει όμως μουσική. Αυτό που κάνει είναι να μειώνει την όρεξη για φαγητό, στέλνοντας ηλεκτρικές δονήσεις στον εγκέφαλο εκείνου που το χρησιμοποιεί.

Το Food Watcher, όπως ονομάζεται, φοριέται την ώρα των γευμάτων και δημιουργεί αίσθηση τσιμπήματος στα αφτιά. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι οι χαμηλής συχνότητας δονήσεις διεγείρουν το νεύρο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αίσθηση της πείνας. Αυτό έχει αποτέλεσμα το στομάχι να… εξαπατάται και να νομίζει ότι είναι γεμάτο γρηγορότερα σε σχέση με το παρελθόν, οπότε ο χρήστης του Food Watcher νιώθει χορτάτος και σταματά να τρώει.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, πρόκειται για το πρώτο σύστημα παγκοσμίως που επιχειρεί να μειώσει ηλεκτρονικά το αίσθημα της πείνας. Το concept της λειτουργίας του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές του βελονισμού: έχει αποδειχτεί ότι διεγείροντας σημεία του λοβού του αφτιού μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα της σεροτονίνης που βοηθούν στη χαλάρωση του στομάχου. Κάθε εφαρμογή του gadget διαρκεί 5 με 10 λεπτά, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να συνδυαστεί με δίαιτα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η συσκευή αυτή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από δύο φορές την ημέρα.

Η αδυνατιστική δράση του FoodWatcher φαίνεται να αποδεικνύεται και από κλινικές δοκιμές, τις οποίες ζήτησε η κατασκευάστρια εταιρεία Microcurrent. Ο ειδικός σε θέματα εγκεφαλικής χημείας, δρ Μπομπ Λίστερ του London Metropolitan University, πραγματοποίησε πειραματική εφαρμογή της συσκευής σε φοιτητές του πανεπιστημίου του που δήλωσαν εθελοντές. Οπως υποστηρίζει, αποδείχτηκε ότι πράγματι μειώνει την όρεξη, αφού οι συμμετέχοντες μετά την εφαρμογή του έτρωγαν λιγότερο.
Η συσκευή, που έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας, πωλείται στη Βρετανία έναντι 99,99 λιρών (110 ευρώ περίπου).

Πηγή: otherside.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV