ΣΕΦ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΣΕΦ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΣΕΦ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

Για όσους βαρέθηκαν τα κλασσικά τυριά από αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, ο σεφ Daniel Angerer προτείνει τυρί από… μητρικό γάλα!

Την πρωτότυπη αυτή ιδέα “συνέλαβε” ο σεφ Daniel πριν οκτώ εβδομάδες όταν γέννησε η σύζυγός του και άρχισε να καταψύχει το μητρικό γάλα.

Μάλιστα, επειδή η γυναίκα είχε περισσότερο γάλα από όσο χρειαζόταν το μωρό για την ημερήσια λήψη ο Daniel γινόταν όλο και περισσότερο περίεργος να διαπιστώσει κατά πόσο το μητρικό γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε να κάνει πειραματισμούς και μετά από 15 μέρες δοκίμασε το συγκεκριμένο τυρί διαπιστώνοντας πως έχει αρκετά γλυκιά γεύση! Μάλιστα, το πρωτότυπο τυρί μπορούν να απολαύσουν όσοι το επιθυμούν ως συστατικό μέσα σε διάφορα “πιάτα” στο εστιατόριο του σεφ στη

Νέα Υόρκη με την ονομασία Klee Brasserie.

“Ένας σεφ είναι περίεργος για πιθανούς συνδυασμούς γεύσεων. Ψάχνει για καινούργιες γεύσεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτές. Ύστερα από δύο εβδομάδες “ωρίμανσης” διαπίστωσα πως ήταν κάτι σα γλυκό αγελαδίσιο τυρί”, είπε ο ευφάνταστος σεφ και συνέχισε: “Και ναι μπορώ να χρησιμοποιήσω το μητρικό γάλα στη μαγειρική!”.

Παράλληλα, ο σεφ δεν κρατά κρυφή την συνταγή και την δημοσιοποιεί για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι… διαφορετικό. Αναλυτικότερα, χρειάζονται τέσσερις κούπες γάλα, λίγο γιαούρτι, πυτιά και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι για να φτιαχτεί μισό κιλό τυρί. Οι υποστηρικτές του είναι τόσο ενθουσιασμένοι που ζητούν να κατασκευάσει βούτυρο αλλά και παγωτό από μητρικό γάλα!

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετοί που δήλωσαν αηδιασμένοι από την ανακάλυψη του συγκεκριμένου τυριού…

Πηγή: Cosmo


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV