ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Gastronomy Essentials Training 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Gastronomy Essentials Training

Σεμινάρια Εκπαίδευσης ‘Υψηλής Γαστρονομίας’

Gastronomy Essentials Training 2011

Tρία νέα μοναδικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου, για επαγγελματίες Chef και μάγειρες, από όλη την Ευρώπη, που στόχο έχουν την αναβάθμιση του κλάδου, στις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στη μαγειρική τέχνη και εφαρμόζονται από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν από την Gastronomy Essentials Ltd, τον προσεχή Νοέμβριο, στη Λεμεσό της Κύπρου.

Και στα τρία προγράμματα θα γίνει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική, αλλά και την Αγγλική γλώσσα, με στόχο να προσελκύσουν και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη. Οι δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, που θα παραβρεθούν, εκτός από τα προγράμματα εκπαίδευσης που θα παρακολουθήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε Κυπριακά Τυροκομεία, Κυπριακά Οινοποιεία, καθώς και να γευτούν την ‘Παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα’.

Υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής είναι, ο Κ.Ο.Τ. (Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού), ο ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου, ο ‘Φιλελεύθερος’, η CYPRUS WEEKLY, το περιοδικό TASTE ,το ξενοδοχείο FOUR SEASONS, οι εταιρείες VIRARDI, AMAXULUS, AMALTHIA, όπως και η Carob Mill Restaurants που θα φιλοξενήσει τα προγράμματα αυτά, στους νέους της χώρους, στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ‘Gastronomy Essentials Training – Inspire your Passion’ έχει ως εξής:

15 & 16 Νοεμβρίου 2011
«Σεμινάριο Διακόσμησης Κρύου Μπουφέ»
Ο παγκοσμίου φήμης Ταϋλανδός Chef Boonchuay Panprapa, θα παρουσιάσει τεχνικές για σκαλίσματα σε φρούτα, λαχανικά, πάγο και set up Buffet Κρύας Κουζίνας σε ένα ‘hands on practice’ πρόγραμμα για περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών.

21 – 24 Νοεμβρίου 2011
«Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας»
Οι γνωστοί Έλληνες Chef, Μιχάλης Ντουνέτας και Γιάννης Μπαξεβάνης θα ταξιδέψουν στη Κύπρο για να παρουσιάσουν τεχνικές και συνταγές ‘Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας’ με βασικό παράγοντα τη γεύση και τη λειτουργικότητα παρασκευής τους για πολυτελή ξενοδοχεία και a la carte εστιατόρια.

29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2011
«Σεμινάριο Μοριακής Κουζίνας (για προχωρημένους)»
Ο Ισπανός Chef Alain Devahive Tolosa, που επί 10 χρόνια υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του διάσημου Chef Ferran Adria στο El Bulli, επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Κύπρο για να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες τεχνικές και συνταγές ‘Μοριακής Κουζίνας’ επάνω σε : πρωινά ξενοδοχείων, Cocktails & Brunch, Lunch και Dinner συνταγές.
Μαζί του θα ταξιδέψει και ο Ισπανός Maitre Josep Miro, που έχει διατελέσει “Director of Restaurants Hotel Arts” στο Ritz Carlton Hotel της Βαρκελώνης και ο οποίος, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρουσιάσει νέους τρόπους σερβιρίσματος.

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη στα παρακάτω:

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Contact Phone: +30 6972.444.820
Website: www.Cucina.gr

Gastronomy Essentials Training 2011
(photo copyright Σταύρος Κωστάκης)


Chef Γιάννης Μπαξεβάνης (photo copyright Σταύρος Κωστάκης)


Chef Μιχάλης Νουντέτας


Spanish Chef Alain Devahive Tolosa in Cyprus on February 2011 (photo Αλέξανδρος Βογιατζάκης)


Chef Boonchuay Panprapa (photo by Αλέξανδρος Βογιατζάκης)


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV