ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Με το... αριστερό ξεκίνησε η χρονιά για την αγορά αλλαντικών καθώς, παρά τις σημαντικές προσφορές και τον «πόλεμο» τιμών μεταξύ των βιομηχανιών του κλάδου, η κατανάλωση συνεχίζει να υποχωρεί και μάλιστα με ρυθμούς μεγαλύτερους σε σύγκριση με το 2010.

Σύμφωνα με τη SymphonyIRI Group, το πρώτο δίμηνο του 2011 η κατανάλωση αλλαντικών (όγκος πωλήσεων) μειώθηκε κατά 2% ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η κάμψη στις πωλήσεις, η οποία άγγιξε το 8% (-7,8%).

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν πως η κάμψη στις πωλήσεις αλλαντικών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος και στην τάση των καταναλωτών να περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία.

«Η ψυχολογία των καταναλωτών βρίσκεται στο «ναδίρ», με όλα αυτά που ακούνε κάθε μέρα περί πτώχευσης της χώρας και νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν έχουν διάθεση να ξοδέψουν και επιπλέον η ανασφάλεια για το μέλλον τούς κάνει ακόμη πιο φειδωλούς στις αγορές τους παρά τις δελεαστικές προσφορές που υπάρχουν», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος της αγοράς.

Πηγή : imerisia.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV