3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Στη Σαντορίνη, στις 8-9 Ιουλίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines).

Το φετινό συνέδριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, αφενός μεν γιατί βρίσκεται σε τελικό στάδιο η αναγνώρισή του «τοματάκι Σαντορίνης» ως προϊόν ΠΟΠ, αφετέρου δε γιατί η διαρκώς διευρυνόμενη ζήτησή του έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι καλλιεργητές-παραγωγοί και η καλλιεργούμενη έκταση.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, τόπο παρουσίασης και συζήτησης για την καλλιέργεια της μικρόκαρπης τομάτας και τα θέματα τεχνολογίας και προώθησης σχετικά με αυτό το ανερχόμενο προϊόν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο «τοματάκι Σαντορίνης», στα προϊόντα μεταποίησής του και στις χρήσεις τους.

Η γαστρονομία της Σαντορίνης και η άρρηκτη σχέση της με το «τοματάκι Σαντορίνης» θα έχουν ξεχωριστή θέση στις εργασίες του συνεδρίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Διακεκριμένοι ομιλητές, ειδικοί στα θέματα που καλύπτουν οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές. Παράλληλα, οι οργανωτές του συνεδρίου προσκαλούν επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου να μοιρασθούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. Και όλα αυτά, σε ένα μοναδικό περιβάλλον ... το διάσημο νησί της Σαντορίνης.

Τα δύο προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το 2002 και το 2005 και ήταν αυτά που αποτέλεσαν της αφετηρία για τη σημερινή επιτυχημένη πορεία του «τοματάκι Σαντορίνης» καθώς και για μια σειρά άλλα θέματα που συνδέονται με την τοπική αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία του νησιού.

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι ο Αγροτύπος.

Περισσότερα για το συνέδριο θα βρειτε στη σελίδα: http://cherrytomato2011.conferences.gr

ΠΗΓΗ:agrotypos.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV