ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΟΝΕΡΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΟΝΕΡΙ ΔΡΑΜΑΣ



Εκλεκτά εδέσματα από τη Θράκη, όπως ομελέτα με καβουρμά και κισίρ, σουρβάν κεφτέδες, τζιγεροσαρμάδες, γκόλιο, σεμινάρια μαγειρικής αλλά και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, περιμένουν όσους πάνε το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουνίου στο Παγονέρι Δράμας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, «Πολιτισμός της Γεύσης». Στόχος είναι η ανάδειξη της κουλτούρας του φαγητού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του χώρου που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, Νίκη Δισλία και πρόσθεσε ότι η γεύση είναι μνήμη, τελετουργία, διαδικασία και όλοι οι μεσογειακοί λαοί, δραματουργούν τη ζωή τους, τη γέννεση, το θάνατο, το γάμο, γύρω από ένα τραπέζι.

Η κουζίνα της Θράκης διαμορφώθηκε μέσα από μια πολυπολιτισμική συμβίωση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, που ο καθένας τους κουβαλά την δικιά του γεύση. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο πατέρας Χρυσόστομος θα αφηγηθεί παραμύθια στη θρακική διάλεκτο που κατέγραψε ο ίδιος και ο Άγγελος Κουγιουμτζής θα αποτυπώσει το παραμύθι στον καμβά και θα δώσει παράσταση θεάτρου σκιών.

Το Εθνολογικό Μουσείου Θράκης θα προβάλει ντοκιμαντέρ για τη γευσιγνωσία της περιοχής, η Θρακική Εστία Δράμας θα εκθέσει φωτογραφίες και παραδοσιακές στολές, ενώ οινοποιεία της Δράμας θα παρουσιάσουν κρασιά της περιοχής. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι με χορό και ζωντανή μουσική.

Συνδιοργανωτές είναι ο Επιλήνιος, η Εταιρία για την Οικολογία και τον Πολιτισμό και η Θρακική Εστία Δράμας. Η εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (ΣΕΑΓΕ).

Πηγή: PROTO THEMA


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV