1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ



Institut francais d’Athenes, N.J.V. Athens Plaza, 01.06 - 30.06.

Προβολές, εκθετήρια, παραδοσιακές συνταγές, συζητήσεις κ.α. σε ένα μήνα όπου η γαλλική κουζίνα και τα προϊόντα διατροφής έχουν την τιμητική τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας «So French, So Good».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
"Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;"
Τρίτη 7 Ιουνίου στις 19:30
Auditorium, Institut francais d’Athenes
Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η γαλλική κουζίνα έτσι απλά!», το Institut francais d’Athenes διοργανώνει μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;"

Σε συνεργασία με την εταιρία FoodConcepts και τον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE.

Η μαγειρική είναι μια τέχνη και οι καλοί σεφ είναι δημιουργοί. Αλλά είναι ταυτόχρονα και καλοί επιχειρηματίες, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς. Τους βλέπουμε στην τηλεόραση, στον Τύπο, στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης… Το κοινό τους λατρεύει, τα μαθήματα μαγειρικής γεμίζουν ασφυκτικά, τα βιβλία και έντυπα μαγειρικής κάνουν πωλήσεις όπως ποτέ άλλοτε…

Πως οι σεφ ζουν αυτή την εξέλιξη; Πως βλέπουν το μέλλον το δικό τους και του επαγγέλματός τους; Πως εξηγούν το ότι, στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών, τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής, που είναι συχνά πολυτελείς εκδόσεις, έχουν υψηλές πωλήσεις;

Ομιλητές:
- Jean-Pierre XIRADAKIS, chef μαγειρικής, ιδιοκτήτης του εστιατορίου La Tupina (Bordeaux)
- Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ, chef μαγειρικής των εστιατορίων Evi Evane (Παρίσι) και Όμικρον (Κηφισιά)
- Αlain CHARTIER, chef patissier - glacier
- Arnaud BIGNON, chef μαγειρικής του εστιατορίου Σπονδή
- Τάσος ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ, chef patissier του NJV Athens Plaza
- Μάκης ΚΑΛΟΣΑΚΑΣ, καθηγητής στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE

Συντονιστής: Χρήστος ΣΟΚΟΛΗΣ, διευθυντής της εταιρίας FoodConcepts

• Σεφ μαγειρικής του αθηναϊκού εστιατορίου Σπονδή, ο Arnaud BIGNON έμαθε το επάγγελμα του στα καλύτερα παρισινά εστιατόρια, όπως τα Drouant και Alain Ducasse, καθώς και με τους πιο μεγάλους σεφ, όπως ο Jean-Francois PIEGE. Αναγνωρισμένος από τους συναδέλφους του, με πολλά βραβεία, πήρε το δεύτερο αστέρι Michelin το 2008.
• Έπειτα από διάφορες εμπειρίες στο χώρο των επαγγελμάτων του επιδορπίου, στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ο Alain CHARTIER ειδικεύτηκε στην γλυπτική με παγωτό και στην καραμέλα σοκολάτας. Νικητής πολλών διαγωνισμών, είναι σύμβουλος ζαχαροπλαστικής και παγωτού στα Fauchon (Γαλλία) και chef patissier – glacier στα Fresh (Ελλάδα).
• Συγγραφέας πολλών κλασικών βιβλίων μαγειρικής, επιμελητής των ελληνικών εκδόσεων των βιβλίων των Michel ROUX, Pierre HERME, της Εγκυκλοπαίδειας της Γαλλικής Γαστρονομίας, ο Μάκης ΚΑΛΟΣΑΚΑΣ, έπειτα από σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι, έγινε ο επικεφαλής του τμήματος γαστρονομίας του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE.
• Σεφ μαγειρικής των εστιατορίων Evi Εvane (Παρίσι) και Όμικρον (Κηφισιά), η Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ μοιράζει σήμερα το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Με σπουδές στις πιο μεγάλες σχολές, διδάσκει μαγειρική και συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων μαγειρικής, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί το τελευταίο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο H κουζίνα της μαμάς μου.
• Ο Jean-Pierre XIRADAKIS έκανε το εστιατόριό του La Tupina στο Μπορντώ αναφορά στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας της νοτιοδυτικής περιοχής της Γαλλίας, στο οποίο ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά με εγκωμιαστικά σχόλια. Μετά από ένα bar-cave, αφιερωμένο στο κρασί και ένα ντελικατέσεν, σκοπεύει να ανοίξει πολύ σύντομα ένα εστιατόριο, ένα καφέ και ένα maison d’hotes. Παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, ο Jean-Pierre XIRADAKIS είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που έχει τίτλο με νόημα, Fricassee de meurtres a la bordelaise (Φρικασέ φόνων με σάλτσα μπορντελέζ).
• Ο Τάσος ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ, chef patissier στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, έχει δουλέψει σε αντίστοιχο πόστο σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως οι Le Meridien και Grecotel. Μέλος για πολλά χρόνια του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurotoque, σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Chef Club). Παράλληλα εργάζεται και σαν καθηγητής ζαχαροπλαστικής στην Εθνική Σχολή Ζαχαροπλαστικής και στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE.

Συντονιστής: Χρήστος ΣΟΚΟΛΗΣ, διευθυντής της εταιρίας FoodConcepts

To 2009 αξιοποιώντας τις γνώσεις του γύρω από την ελληνική αγορά τροφίμων, ιδρύει την εταιρεία συμβούλων Food Concepts, με αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένου πακέτου υπηρεσιών marketing αποκλειστικά και μόνο στον κλάδο τροφίμων και ποτών υψηλής γαστρονομίας.


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV