ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΛΙΧΟΥΔΙΑ

foua gra

Φουά γκρα είναι μία πολυτελές λιχουδιά φτιαγμένη από το συκώτι πάπιας ή χήνας που έχει ειδικά πάχυνση. Η τεχνική αυτή χρονολογείται από όσο το 2500 π.Χ. όταν οι Αιγύπτιοι άρχισαν να παχαίνουν τα πουλερικά με την αναγκαστική σίτισή τους. Είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ γνώστες από τα καλύτερα και πολυτελή τρόφιμα και θεωρείται λιχουδιά στη Γαλλία. Το Φουά γκρα έχει μια γεύση που είναι βουτυρώδης, πλούσια, αλλά πολύ λεπτή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές συκωτιού χήνας ή πάπιας.

Επικεφαλής αρχιμάγειρες χρησιμοποιούν Φουά γκρα με ποικίλους τρόπους, συχνά είναι έτοιμη σε ένα πολυτελές μους, parfait ή πατέ. Είναι συνήθως σερβίρονται μαζί με μπριζόλα ή άλλα τρόφιμα σε ορισμένα από τα παγκόσμια καλύτερα εστιατόρια. Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αυτής της λιχουδιάς, αν και το Φουά γκρα παράγεται και καταναλώνεται όλο τον κόσμο.

Μαζί με τους Αιγυπτίους, της Ρωμαϊκής και εβραϊκές κοινότητες έχουν διαδραματίσει ρόλο στην ιστορία της πολυτέλειας Φουά γκρα και την ανάπτυξή του. Αν και έχουν διασωθεί μερικές συνταγές, βιβλία μαγειρικής με μερικές από τις καλύτερες συνταγές που περιλαμβάνουν Φουά γκρα εμφανίστηκε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του 1500. Ένα επιζών μαγειρικό βιβλίο, είναι το "Η τέχνη της μαγειρικής», η οποία χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα και περιέχει δύο εξαιρετικές συνταγές Φουά γκρα.

Κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, μερικοί από τους καλύτερους σεφ στη Γαλλία χρησιμοποίησαν συνταγές με Φουά γκρα, συμπεριλαμβανομένου του "La Chappelle, Pierre Delune" και "La Verenne". Πολλές από τις πολύ καλύτερες επιχειρήσεις στη Γαλλία με Φουά γκρα άνθισαν εκείνη την περίοδο, ορισμένες από τις οποίες παραμένουν μέχρι σήμερα. Επιλέγοντας Foie Gras de Canard (πάπια) ή Foie Gras D’Oie (Χήνα) Duck Foie Gras είναι συχνά φθηνότερα από της χήνας που οφείλονται σε ότι χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να παχύνουν οι πάπιες από χήνες και είναι της ίδιας ποιότητας.

Αν σας αρέσει ένα ηπιότερο και με πιο κρεμώδες γεύση, μπορείτε να απολαύσετε Φουά γκρα πάπιας. Αν προτιμάτε μια πιο θαρραλέα με μια πιο έντονη γεύση στη συνέχεια, το Φουά γκρα Χήνας μπορεί να είναι περισσότερο στις προτιμήσεις σας.

Γκουρμέ γνώστες έχουν ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το ποιο Φουά γκρα είναι το πιο χυμώδεις και το πιο πολυτελή προϊόν. Το Φουά γκρα Χήνας έχει μια υφή που είναι πολύ μεταξένιο, λείο και μερικοί λένε ένα πολύ πλούσιο, αλλά έχει λεπτή γεύση. Η Πάπια έχει μια πιο ρουστίκ υφή με μια γήινη γεύση και είναι συνήθως η επιλογή όταν σερβίρεται με ζεστά τρόφιμα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά φρέσκα προπαρασκευασμένα προϊόντα με Φουά γκρα που διατίθενται προς πώληση.

Όταν αγοράζετε το καλύτερο Φουά γκρα πρέπει να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες. Βαθμού Α είναι η καλύτερη που τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν, κατηγορίας Β μπορεί να έχει κάποιες μικρές ατέλειες και κατηγορίας C, συνήθως διαθέσιμο στη λιανική αγορά, χρησιμοποιείται στην παραγωγή σάλτσας και μους.


Το Φουά γκρα δεν είναι από τις ευκολότερες λέξεις να συλλαβίσεις, στην πραγματικότητα, είναι από τις πιο δύσκολες λέξεις στον κόσμο να γράψεις ορθογραφικά σωστά. Ωστόσο, δεν έχει τόση σημασία το πώς γράφεται ή να προφέρουν, τους λάτρεις της καλής γκουρμέ λιχουδιάς πάντα καταλαβαίνετε ‘ότι μιλάμε για ένα από τα πιο νόστιμα και πολυτελή εδέσματα στον κόσμο, Φουά γκρα.

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV