ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αλλά και πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τις φωνές περίπου 1.300.000 μαθητών θα γεμίσουν μετά από περίπου τρεις μήνες διακοπών τα 15.500 σχολεία, στα οποία θα τελεστεί σήμερα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Η φετινή σχολική χρονιά, την οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει χαρακτηρίσει ως την πιο δύσκολη από τη μεταπολίτευση, δεν ξεκινά χωρίς προβλήματα, αν και διαφορετικό εύρος δίνει το υπουργείο Παιδείας και διαφορετικό οι εκπαιδευτικοί.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για 2.645 κενά ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ μιλούν για μεγαλύτερο αριθμό.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να καλύψει τα κενά με τους περίπου 9.000 αναπληρωτές, για την πρόσληψη των οποίων έχει εγκριθεί η πίστωση.

Το παρών σε σχολεία θα δώσουν σήμερα και οι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα βρεθεί στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα ευχηθεί «καλή χρονιά» στους μαθητές του 28ου Γυμνασίου Παγκρατίου.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα βρεθεί στο 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου, ο Αλέξης Τσίπρας στο 20ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV