ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ



Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Το Ucook ταξιδεύει και δεν ξεχνάει εκτός από συνταγές να γνωρίζει και τα αξιοθέατα του κάθε τόπου. Γι’ αυτό και στο ταξίδι μας στα Χανιά περάσαμε και από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Για να το βρείτε δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το λιμάνι των Χανίων και να βρείτε την μεγάλη μαύρη άγκυρα!
Ιδρύθηκε το 1973 στην είσοδο του Φρουρίου Φρικά.
Σκοπός: να στεγαστούν και να διαφυλαχτούν οι ναυτικές παραδώσεις κυρίως της Κρήτης, να προβληθεί η ναυτική μας ιστορία και να καλλιεργηθεί η αγάπη προς τον θαλάσσιο πλούτο ως πηγή ζωής και εθνικό μεγαλείο.

Βασικός στόχος του μουσείου είναι η ανάπτυξη επαφής με άλλα Ναυτικά μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η μόνιμη έκθεση του διαθέτει 2.500 περίπου εκθέματα (κειμήλια, αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, μακέτες πλοίων, ναυτικά όργανα κά.
Όλα τα εκθέματα είναι χωρισμένα σε ενότητες που καλύπτουν από την εποχή του χαλκού έως και την σημερινή καθώς και ενότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος με πλούσια συλλογή οστράκων και όχι μόνο από όλο τον κόσμο.

Στην άλλη πλευρά του λιμανιού βρίσκεται το Νεώριο του MORO το οποίο φιλοξενεί Μόνιμης Έκθεσης Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής και επίσης το αντίγραφο Μινωικού πλοίου το οποίο κατασκευάστηκε με βάση ερευνητικό πρόγραμμα πειραματικής αρχαιολογίας, με την χρήση αυθεντικών υλικών, εργαλείων και διαδικασιών του 15ου αιώνα π.Χ.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV