ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

Οι Γάλλοι, από τον μαϊντανό με τα επίπεδα φύλλα χρησιμοποιούν φύλλα και κοτσάνια στην μαγειρική ενώ οι Ιταλοί χρησιμοποιούν μόνο τα φύλλα ενώ με τα κοτσάνια αρωματίζουν ζωμούς. Η διάσημη γαλλική persillade αποτελείται από ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο και προστίθεται πάνω στις περισσότερες παρασκευές κρεάτων και στις τηγανιτές πατάτες πριν το σερβίρισμα. Η δε gremolatta (απαραίτητο συστατικό του osso bucco) είναι ένα μείγμα ψιλοκομμένου μαϊντανού, σκόρου και ξύσματος λεμονιού που προστίθεται πάνω στο πιάτο πριν το σερβίρισμα.

blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV