ΘΕΑΤΡΟ ELIART «Η ΠΑΓΙΔΑ»

Η ΠΑΓΙΔΑΘΕΑΤΡΟ ELIART ΘΕΑΤΡΟ ELIART

Για 2η χρονιά θα συνεχίσει να μας κρατάει, μέσα απο ανατροπές και χιούμορ , με κομμένη την ανάσα, το θεατρικό έργο του Ρομπέρ Τομά «Η ΠΑΓΙΔΑ» στο Θέατρο ELIART.

Μια αστυνομική περιπέτεια που εξελίσσεται σ’ ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο. Ενας άντρας (Χάρης Σώζος) δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, μετά από λίγο εμφανίζεται μία κυρία (Αννέτα Παπαθανασίου) που συστήνεται ως η σύζυγός του. Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: ποιόν θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτή τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της;

Κατά την διάρκεια της πλοκής του έργου, άλλοτε δραματικά και άλλοτε με χιούμορ αλλά και σαρκασμό , εμπλέκονται , οι Χρήστος Ευθυμίου, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο Δημήτρης Πετρόπουλος.
Ο θεατής, λάτρης του αστυνομικού έργου ή όχι, μπλέκεται κι αυτός στην παγίδα του Τομά και σε όλη την διάρκεια της παράστασης συμμετέχει σ’ ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει.

ΘΕΑΤΡΟ ELIART

Ιστορία του έργου
«Η ΠΑΓΙΔΑ» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.
Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές τις δεκαετίας του ’60, σε μια εξαιρετική μετάφραση και διασκευή του ιδίου, η οποία κρατήθηκε σε αυτό το ανέβασμα του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση – Διασκευή: Δημήτρης Μυράτ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Βοηθοί Παραγωγής: Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Ναταλία Νικολοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Chloé Kritharas

ΘΕΑΤΡΟ ELIART

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χάρης Σώζος
Αννέτα Παπαθανασίου
Χρήστος Ευθυμίου
Κορίνα Αλεξανδρίδου
Κωνσταντίνος Λεβαντής
και ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Εναρξη παραστάσεων Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 - λήξη παραστάσεων 1 /1/2013

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είσοδος: 15 ευρώ (φοιτητικό 10 ευρώ)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677

Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νέους κάτω των 18 ετών, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η προσφορά 15 euro τα δύο άτομα.

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας της παράστασης
Παρασκήνιο, Athens Rock 96,9, clickatlife.gr, otenet.gr, artmag.gr, videatro.gr, artistbook.gr, mycamus.gr, IQ Magazine, mysalonika.gr, mymusicwall.com, monopoli.gr, thesout.gr, CTVmag.gr, acropolistreet.gr, childo.gr, taste advisor.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την PIZZA FAN


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV