ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ Δ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ, MScΓεννήθηκα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1979, αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων με βαθμό απολυτηρίου άριστα και το 1998 εισήχθηκα στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 2002 απέκτησα τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών της Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής με άριστα. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2002 εκπόνησα πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο Αγία Σοφία Παίδων, στο Ινστοτούτο Υγείας Παιδιού, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και στο Σησμανόγλειο νοσοκομείο. Παράλληλα συμμετείχα στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκε σε δημόσια σχολεία. Το ίδιο έτος εκπόνησα πειραματική μελέτη με αντικείμενο τη βιοδιαθεσιμότητα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα. Τα συμπεράσματα από την ανωτέρω μελέτη συνέδραμαν στην ανάπτυξη μεθόδου για τη μελέτη της βιοδιαθεσιμότητας στο αίμα των πολυφαινολών φυτικών προϊόντων και παρουσιάστηκαν στο 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού στρες που έλαβε χώρα 3-5 Οκτωβρίου 2002 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα ξεκίνησα να εργάζομαι ως επιστημονική υπεύθυνη σε γνωστό κέντρο διατροφής. Την ίδια εποχή συνεργάστηκα με το περιοδικό Super Κατερίνα όπου δημοσίευσε άρθρο μου με διατροφική θεματολογία, ενώ κατά το έτος 2003 - 2004 υπήρξα επιστημονική συνεργάτης στην τηλεόραση του ALTER και στην εκπομπή «Ένα μήλο την ημέρα» με το δημοσιογράφο Λεωνίδα Καλιδώνη.
Έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούλιο του 2004 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφηρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή και έτυχα του βαθμού 9,1 (άριστα) που με κατέταξε πρώτη στο έτος μου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών υπήρξα υπότροφος του Χαροκοπείου Ιδρύματος καθώς και υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχω συνεργαστεί με το Γ.ΠΕ.Σ.Υ.Π. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 10ο Περίπτερο Αλκοολικών όπου εκπόνησα έρευνα για την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης αλκοολικών ατόμων. Επίσης, έχω εκπονήσει διατριβή με αντικείμενο τα μικροσυστατικά (πολυφαινολικές αντιοξειδωτικές ουσίες) σε αφεψήματα βοτάνων της ελληνικής υπαίθρου.
Το 2005 ξεκίνησε η συνεργασία μου - που συνεχίζεται μέχρι σήμερα - σε θέματα διατροφής με το περιοδικό YOUNG. Παράλληλα επιτέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της εκπομπής La Vita που παρουσίαζε η δημοσιογράφος Καρρά Μαρία στο Κανάλι 10 και διαπραγματεύονταν διατροφικά θέματα.
Το 2006 πραγματοποίησα πλήθος αρθρογραφικών δημοσιεύσεων στην εφημερίδα ΧΩΡΑ της Κυριακής, στη στηλη «Υγεία και Ζωή» που επιμελείται η δημοσιογράφος Μαρία Καρρά. Το ίδιο έτος παραχώρησα πληθώρα συνεντεύξεων σε κεντρικά Δελτία Ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών όπως η ΝΕΤ, το ALTER και το STAR. Επίσης συνεργάστηκα επιστημονικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα με τον Τέρενς» του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ που προβάλλεται από την τηλεόραση του ALTER.
Μέχρι το 2006 κατείχα θέσεις υπεύθυνης Διαιτολογικών Τμημάτων Ιατρικών Κέντρων. Το 2006 ίδρυσα το ομώνυμο Διαιτολογικό Γραφείο και το 2007 ίδρυσα τη διαδικτυακή εταιρεία Dietnet η οποία αποτελεί μία πρωτοποριακή προσπάθεια στο χώρο της παροχής διατροφικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.
Το 2007 συνεργάστηκα με την εκπομπή «ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και προβάλλεται απο το MEGA, οπού ενημέρωνα το κοινό για επίκαιρα διατροφικά θέματα καθώς και για το πως γίνονται σωστά οι διάφορες μετρήσεις (λιπομέτρηση, μέτρηση περιφερειών σώματος) ενώ προβάλονταν και διαιτολόγια που είχα συντάξει και απευθύνονταν στο γενικό πληθυσμό. Το ίδιο έτος πραγματοποίησα τηλεοπτικές εμφανίσεις δίδοντας «τις διατροφικές συμβουλές της ημέρας» στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ «24 ώρες ενημέρωση», ενώ συνέβαλλα στη ενημέρωση του κοινού για θέματα διατροφής απο το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ίδιου σταθμού. Τον Ιούλιο του 2007 διορίστηκα στο δημόσιο Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ως υπεύθυνη διαιτολόγος του Τμήματος Διατροφής του Νοσοκομείου.
Το 2008 ξεκίνησα νέα συνεργασία με το συνδρομητικό περιοδικό Byblos of Cooking στο οποίο δημοσιεύονται άρθρα μου που αφορούν στη διατροφή. Επιπροσθέτως, ανέδειξα το θέμα της ψυχογεννούς ανορεξίας μέσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1 και την εκπομπή «Πρωϊνός Καφές» που παρουσιάζει η Ελεονώρα Μελέτη, οπού παρουσίασα ένα αληθινό περιστατικό με σκοπό να περάσει το μήνυμα σε νεαρά άτομα που πάσχουν απο το ίδιο πρόβλημα και να αφυπνιστούν οι γονείς. Ακόμη, πραγματοποίησα τηλεοπτικές εμφανίσεις στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα με τον Τέρενς» του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ που προβάλλεται από την τηλεόραση του ALTER καθώς και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης διατροφικά άρθρα μου δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΧΩΡΑ της Κυριακής. Τέλος, στις 18-09-2008 μετά από πρόσκληση που δέχθηκα από το Λυκειάρχη του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου «Ρήγας Φεραίος», πραγματοποίησα ομιλία στις τρείς τάξεις του Λυκείου με θέμα «Διατροφικές συνήθειες και κυλικείο».
Το ακαδημαϊκό έτος 2008 – 2009 υπήρξα επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποίησα διάλεξη στους φοιτητές Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Διατροφή και Εγκυμοσύνη». Στις 11-1-09 πραγματοποίησα ομιλία με αντικείμενο την υγιεινή διατροφή στην Πάτρα στα πλαίσια εκδήλωσης της AMC στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ.
Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010 συνεχίζεται η συνεργασία μου ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Επιπροσθέτως, αρθρογραφώ σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Κανελλάκη Μάρω στο περιοδικό «Τα Επίκαιρα» για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή. Ακόμη, συνεργάζομαι με το διαδικτυακό κανάλι eurolink.tv στο οποίο προβάλλονται βίντεο ενημερωτικού περιεχομένου για διάφορα θέματα διατροφής. Ακόμη, αρθρογραφώ σε εβδομαδιαία βάση στην εφημερίδα weekend express η οποία μοιράζεται δωρεάν σε metro καθώς και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης. Τα άρθρα που δημοσιεύνται στην εφημερίδα αναρτώνται επίσης στις ιστοσελίδες http://www.uromed.gr/, http://www.uronet.gr/, http://www.publication.gr/, http://uronet.blogspot.com/. Στις 5 – 12 -09 συμμετείχα ως εισηγήτρια στην ημερίδα για την παχύσαρκη έγκυο που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Στις 20-12-09 πραγματοποίησα ομιλία με αντικείμενο την υγιεινή διατροφή στην Αθήνα στα πλαίσια εκδήλωσης της AMC στο Ξενοδοχείο HOLIDAY INN. Στις 25-12-09 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ άρθρο μου σχετικά με την αποφυγή αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια των εορτών. Για το ίδιο θέμα κλήθηκα να μιλήσω στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER. Στις 31-02-10 στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύθηκε άρθρο μου για το ουρικό οξύ. Επιπλέον έχω αρθρογραφήσει στην τοπική εφημερίδα του Χαιδαρίου “Χαιδάρι Σήμερα” με θέμα τη συντήρηση, διατήρηση και απορρόφηση των βιταμινών από τα τρόφιμα. Ακόμη, συνεργάζομαι με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα» και με η δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου σε εβδομαδιαία βάση και παρουσιάζουμε διατροφικά θέματα. Τέλος αρθρογραφώ στη μηνιαία εφημερίδα «Παιδικός Σταθμός για Γονείς». Από τον Απρλίλιο του 2010 ξεκίνησε η συνεργασία μου με 2 νέα περιοδικά: το All About Health και το Health NRG. Στο τελευταίο μάλιστα έχω αναλάβει 3 στήλες (τη θερμιδομέτρηση συνταγών, ένα μηνιαίο άρθρο διατροφής, το φρεσκολόγιο). Από τον Μάιο του 2010 συνεργάζομαι με την μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα www.eytrofia.gr στην οποία αναρτώνται διατροφικά άρθρα μου ενημερωτικού χαρακτήρα.
Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων (Π.Σ.Δ.), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ.) και μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφικής Εταιρείας.
Συμμετέχω ενεργά στην Εβδομάδα Διατροφής που οργανώνει κάθε 2 χρόνια ο Π.Σ.Δ. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Στα πλαίσια αυτής της Δράσης πραγματοποιούνται ομιλίες σε δήμους και σχολεία.
Συμμετέχω εθελοντικά στο ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που διοργανώνει κάθε χρόνο η πρώην Λαϊκή Τράπεζα (νυν Marfin – Egnatia Bank).
Ομιλώ απταίστως την Αγγλική γλώσσα και είμαι κάτοχος Proficiency με επάρκεια από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής.
Μπορώ να επεξεργαστώ ηλεκτρονικό κείμενο και βάση δεδομένων και να χειριστώ λογισμικό σε περιβάλλον Windows.

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
2001 – 2002: Αμειβόμενη πρακτική σε Δημόσια Νοσοκομεία ( Νοσοκομείο Αγ. Σοφία Παίδων, Ερυθρός Σταυρός, Σησμανόγλειο Νοσοκομείο, Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού).
2002 – 2005: Εργάστηκα ως Κλινική Διαιτολόγος στο Ινστιτούτο Αδυνατίσματος SLIM WAY, στον Πειραιά.
2003 – 2004: Μη αμειβόμενη πρακτική στο ΄Γ.ΠΕ.Σ.Υ.Π. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 10ο Περίπτερο Αλκοολικών.
2004 – 2005: Εργάστηκα ως Κλινική Διαιτολόγος στο διαιτολογικό γραφείο Φλουρής Ι. Βασίλειος στα Άνω Πατήσια.
2006 - 2007: Συνεργασία με το κέντρο αδυνατίσματος και αισθητικής BIONOME HEALTH CLUB στην Αργυρούπολη.
2006 έως σήμερα: Άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, με έδρα Λεωφ. Αθηνών 336, Χαϊδάρι.
2007 έως σήμερα: Ανάληψη υπηρεσίας ως ΠΕ Διαιτολόγος στο Δημόσιο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».
2009 έως σήμερα: Επιστημονική συνεργάτης Χαροκοεπίου Πανεπιστημίου Αθηνών (Διδάσκουσα ΠΔ/ 407)

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων μεταξύ των οποίων:
Εξελίξεις και πρακτικές στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών και της αθηροσκλήρωσης (Ελληνική Εταιρεία Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Αθήνα 06-04-2002)
Σεμινάριο, Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασίας Καταναλωτή (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 2001-2002)
Σεμινάριο, Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Τροφίμων (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 2001-2002)
Λειτουργικά Τρόφιμα: Θεσμικό πλαίσιο, επιστημονικές εξελίξεις και η θέση τους στην αγορά (Ένωση Ελλήνων Χημικών, Αθήνα 31-5-2002)
1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοπαιδαγωγικής Έρευνας με θέμα: Γνωστική και γλωσσική ανάπτυξη: Σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο & Εργαστήριο Διοίκησης και Εκπαίδευσης, Αθήνα 7&8-12-2001)
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού στρες, οπού παρουσίασα μελέτη με θέμα: Ανάπτυξη μεθόδου για τη μελέτη της βιοδιαθεσιμότητας στο αίμα των πολυφαινολών φυτικών προϊόντων (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα 3 έως 5-10-2002)
2nd ECACN Congress. European Chapter of The American College of Nutrition. Organized by: Department of Nutrition and Dietetics, Harokopio University and Hellenic Dietetic Association (Αθήνα, 15&16-11-2002)
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας. Οργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 9 εως 11-12-2005
Ημερίδα με θέμα τη Διαθρεπτική Επισήμανση (Ετικέτες τροφίμων) (Πολυχώρος Αθηναϊς, Αθήνα 4-11-06)
Συμπόσιο των Ομάδων Εργασίας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 30-11 εως 1-12-2007 (9 C.M.E. Credits)
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας. Οργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 7 εως 9-12-2007
6nd Internatiol Conference on Nutrition & Fitness. Organized by: The Center of Genetics, Nutrition & Health, Divani Caravel Hotel (Athens, 15 - 17-05-2008)
Ημερίδα με θέμα «Ανύπανδρη Μητέρα – Κοινωνικός Προβληματισμός». Διοργάνωση: Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου», Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ε.Κ., κτίριο Βιργινία Σκυλίτση, Αθήνα 28-05-08Διεύθυνση επικοινωνίας
Λεωφόρος Αθηνών 336
Δάσος Χαϊδαρίου, ΤΚ 12462
Τηλ: 6932514398, 210-5321339
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Official Website: www.dietnet.gr


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV