ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΤΑΙΦΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. τυροκαυτερή SARY
100 γρ. Σάλτσα "Dako's" ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ
½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
Φρέσκια ρίγανη
12 ντοματίνια
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το παστέλι
250 γρ. σουσάμι 75 γρ. Γλυκόζη 20 ml. Γάλα 20 γρ. Βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για το παστέλι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε την πλήρη ομογενοποίηση τους. Στην συνέχεια απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε τρίγωνα.
Απλώνουμε το κανταΐφι για να το ξεχωρίσουμε και παίρνουμε περίπου 50 γρ. για την κάθε μερίδα. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε σε μεταλλική στρογγυλή φόρμα. Αφού τελειώσουμε με το κανταΐφι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κανταΐφι μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τυροκαυτερή, τη σάλτσα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Το αδειάζουμε όλο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο και γλασάρουμε ελαφρώς τα ντοματίνια μας.
Όταν ψηθούν οι φωλιές μας τις ακουμπάμε επάνω στο παστέλι που έχουμε κόψει και γεμίζουμε μέσα με την κρέμα τυριού. Γαρνίρουμε το πιάτο με τα ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη.

ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΤΑΙΦΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Φύλλο Κανταΐφι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 00 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV