ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

τα πόδια και οι φτερούγες 1 κοτόπουλου
1 μαρούλι
200 γρ. μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
3 ντομάτες
3 αυγά
4 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Για τη μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κρόκος αυγού
100γρ. λάδι
1 λεμόνι
1 1/2 κουταλιά πάπρικα
αλάτι

Βράζετε τα αυγά 10 λεπτά να σφίξουν. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε κομματάκια ή κύβους. Βάζετε τις πιπεριές πάνω από φλόγα να ψηθούν, βγάζετε τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κομματάκια.
Βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα ρίχνετε σε κρύο νερό. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετούλες, τα βάζετε μαζί με 3 κουταλιές λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
Σε αυτό το διάστημα πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε οριζόντιες στρογγυλές, καθαρίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε τέταρτα, πλένετε το μαρούλι, ξεχωρίζετε μερικά φύλλα και τα υπόλοιπα τα κόβετε σαλάτα λεπτή.
Στρώνετε μέσα σε σαλατιέρα τα φύλλα του μαρουλιού. Ανακατεύετε το κρέας με τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα βάζετε μέσα στη σαλατιέρα, τα περιχύνετε με το ζουμί του λεμονιού και τα αφήνετε για μια ώρα.
Ετοιμάζετε τέλος τη μαγιονέζα: δουλεύετε τον κρόκο του αυγού με το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Μόλις η μαγιονέζα είναι έτοιμη, ρίχνετε την ντομάτα, μετά την πάπρικα και την ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τη μαγιονέζα πάνω από τη σαλάτα και διακοσμείτε την επιφάνεια της σαλατιέρας με τις φέτες της ντομάτας και τα αυγά.
Μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε να παρασκευάσετε την μαγιονέζα, να χρησιμοποιήσετε έτοιμη και να προσθέσετε την πάπρικα και την ντομάτα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV