EMPANADAS ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη ζύμη
250 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΜΑΝΑ
15 γρ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
50 γρ. γιαούρτι
120 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
250 γρ. αρνίσιο κιμά PORKY
250 γρ. χοιρινό κιμά PORKY ο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml. κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κιμάδες. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφού προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλά πιτάκια με διάμετρο 10 εκ., γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε με ακόμα ένα κομμάτι ζύμης από επάνω. Κλείνουμε περιμετρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

EMPANADAS ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αρνίσιος & Μοσχαρίσιος Κιμάς
Είδος Πιάτου : Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV