ΠΙΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
10 γρ. Νωπή μαγιά
100 ml. ελαιόλαδο
400 ml. νερό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
100 ml. πασάτα
1 σκελίδα σκόρδο
6 γρ. ρίγανη
3 γρ. θυμάρι
3 γρ. βασιλικό
3 γρ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
300 γρ. ξερή μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. Μοσχαρίσιο ρολό με πάπρικα SARY
100 γρ. Πεπερόνι SARY
½ πράσινη πιπεριά κέρατο σε κύβους
½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
4 λευκά μανιτάρια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Για τη ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Το πιέζουμε, το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.
Απλώνουμε την σάλτσα, τα αλλαντικά, το τυρί, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με τον πελτέ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΠΙΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV