ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΖΥΜΗ
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις MANA
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
5 γρ. αλάτι
νερό κρύο όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. κρεμμύδια ξερά σε φέτες
300 γρ. κεφτεδάκια κοτόπουλο ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
100 γρ. Καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου SARY
250 ml. κρεμά γάλακτος
150 ml. γάλα
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μαλακώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε με τα χέρια έως ότου γίνει κόκκους άμμου. Βάζουμε το αυγό και μια χούφτα νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κεφτεδάκια.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον παστουρμά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο . Σε ένα μπολ χτυπάμε Το γάλα, την κρέμα, την γραβιέρα, προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στη ζύμη. Την ζύμη την έχουμε ψήσει αρχικά για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς (τις κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια αφού ρίξουμε την γέμιση ψήνουμε για 40 λεπτά.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΟΣΧΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κεφτεδάκια Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV