ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια(μόνο το πράσινο μέρος)
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μυζήθρα ξινή
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού
αλάτι και πιπέρι
σουσάμι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα αυγά,το γάλα,το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι, προσθετοντας σταδιακά και άλλο αλεύρι,μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Μπορείτε να ελέγξετε την πυκνότητά της δουλεύοντάς την με τα χέρια πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάζετε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Καθαρίζετε,πλένετε και μετά ψιλοκόβετε το σπανάκι και τον μαϊντανό. Τα τρίβετε με αρκετό αλάτι μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ένα βαθυπράσινο χρώμα. Τα ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια,το δυόσμο,το πιπέρι,την ξινή μυζήθρα και το ελαιόλαδο.
Χωρίζετε τη ζύμη σε κομματάκια και ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μικρούς στρογγυλούς δίσκους με διάμετρο 7-8εκ. Βάζετε την γέμιση πάνω στο μισό φύλλο και τα σκεπάζετε με το άλλο μισό,πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
Αλείφετε την επιφάνειά τους με τον χτυπημένο κρόκο του αυγού,πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 20’ στους 180°C,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV