ΜΥΔΙΑ ΠΑΝΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. μύδια
1 αυγό
30 γρ. αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
2/3 της κούπας γάλα
30 γρ. βούτυρο
λάδι
αλάτι

Πλένετε προσεκτικά τα μύδια και ύστερα τα βράζετε σκεπασμένα σε μια κατσαρόλα μέχρι να ανοίξουν. Αφαιρείτε τα όστρακα τους και σουρώνετε το ζουμί τους.
Ψιλοκόβετε τα μύδια και φυλάσσετε τα όστρακά τους. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο,προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το ζουμί που βράσατε τα μύδια,προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.
Προσθέτετε τα μύδια και όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα και πήξει η σάλτσα αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αλατίζετε. Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τα όστρακα των μυδιών που έχετε φυλάξει.
Τα αφήνετε να κρυώσουν. Περνάτε τα γεμιστά μύδια από χτυπημένο αυγό και ύστερα από την τριμμένη φρυγανιά. Τα ροδίζετε σε καυτό λάδι και τα σερβίρετε αμέσως.

ΜΥΔΙΑ ΠΑΝΕ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV