ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό πατάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι κοινό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Έμενταλ
60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε.
Πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι,έτσι που ο πουρές να γίνει αφράτος. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας κεφτέδες. Με τα δόντια ενός πιρουνιού πιέζετε τον κεφτέ για να πλατύνει λίγο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό,ρίχνετε τις κροκέτες. Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια,τις βγάζετε σε μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κροκέτες. Τοποθετείτε τις κροκέτες και το τυρί σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 15’ σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV