ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ.ταϊλανδέζικο αρωματικό ρύζι (γιασεμιού)
4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. γλυκομπίζελα
100 γρ. καρότα
2 ντομάτες
1 ροδέλα φρέσκος ανανάς
4 κ.σ.λάδι
4 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ.αλεσμένο άσπρο πιπέρι
1 κ.γ.αλάτι
4 κλωνάρι κολίανδρος

Ξεπλένουμε το ρύζι γιασεμιού κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρις ότου το νερό να βγαίνει διαφανές. Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με 350ml νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Όταν κοχλάσει,σηκώνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε μέχρις ότου η στάθμη του νερού να είναι κάτω από το ρύζι και το ρύζι να φαίνεται στεγνό στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περ.20 λεπτά. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε, πλένουμε τα γλυκομπίζελα, αφαιρούμε τις ίνες και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε τις ντομάτες,τις ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τον ανανά,αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι από το κέντρο και κόβουμε τον ανανά σε μικρούς κύβους. Βράζουμε τα γλυκομπίζελα και τα καρότα σε πολύ λίγο κοχλαστό αλατισμένο νερό για περίπου 2 λεπτά,τα βγάζουμε όταν είναι ακόμα τραγανιστά, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι ή στο γουόκ και τηγανίζουμε το σκόρδο να ροδίσει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κολίανδρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Πλένουμε τον κολίανδρο,τον τινάζουμε να στραγγίσει,κόβουμε τα φυλλαράκια,γαρνίρουμε το φαγητό και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV