ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ.κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
αλάτι και πιπέρι
4 φέτες μπέικον σε κύβους
30 γρ. βούτυρο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί σένταρ
1/4 φλιτζ. λάδι
5 αυγά
1/4 φλιτζ. κομμένο μαϊντανό
2 κ.σ.κομμένο δυόσμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ρίχνετε στα κολοκυθάκια λίγο αλάτι και τα βάζετε στο σουρωτήρι για 30’. Τηγανίζετε το μπέικον στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Ανακατεύετε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια με το αλεύρι και το τυρί. Προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μπέικον με το λίπος από το τηγάνι και 1/4 φλιτζανιού λάδι.
Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε μέσα. Προσθέτετε πιπέρι, αλάτι, μαϊντανό και τον δυόσμο. Χύνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε 180°C για περίπου 40’.
Τα αφήνετε έξω 10’ προτού τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ψαρονέφρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV