ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ, ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μεγάλα, φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
400 γρ. μύδια χωρίς το όστρακο και πλυμένα
150 ml ούζο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλάτι
κόκκοι πιπεριού θρυμματισμένοι
500 γρ. χοιρινή μπόλια
400 γρ. φύλλα αμάραντου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε 1/3 του κρεμμυδιού, το σέλινο, το μισό σκόρδο, το μισό μαϊντανό και το πράσο σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μύδια και το ούζο. Προσθέτουμε το καλαμάρι.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε άλλο 1/3 από το υπόλοιπο ωμό κρεμμύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού. Σουρώνουμε, κρατάμε το υγρό και το περνάμε μέσα από ένα κόσκινο για να το φιλτράρουμε περισσότερο.
Κόβουμε την μπόλια σε τετράγωνα 10 εκ. και τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα καλαμαριού στη μέση. Αναδιπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε σε μικρά πακέτα. Ψήνουμε σετηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σοτάρουμε τον αμάραντο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας το υπόλοιπο κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό και το υγρό των μυδιών, αρωματισμένο από το ούζο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Σερβίρουμε τα πακέτα από καλαμάρι σε ένα στρώμα από αμάραντο.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV