ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



500 γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
600 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν
50 ml λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το ζωμό και νοστιμίζουμε με αλάτι,πιπέρι και πιπέρι καγέν.Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25 λεπτά,έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και το κρασί,περιμένουμε ώσπου να πάρει ξανά βράση και την πολτοποιούμε.
Πλένουμε το βασιλικό,τον στεγνώνουμε και τον κόβουμε.
Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με το βασιλικό.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV