ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
500 γρ. φάβα
2 μέτρια κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλάτι
Λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεπλένετε τη φάβα και τη βράζετε σε μπόλικο νερό σε θερμοκρασία δυνατή. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνετε το αλάτι και τη φάβα. Καθώς η φάβα θα αφρίζει, αφαιρείτε τον αφρό με ένα κουτάλι.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύετε συνεχώς τη φάβα για να μην κολλήσει.
Όταν η φάβα γίνει χυλός είναι έτοιμη. Προσθέτετε πιπέρι και ελαιόλαδο.
Αφήνετε λιγάκι να κρυώσει και σερβίρετε.
Μπορείτε να την σερβίρετε με κρεμμύδι, λεμόνι ή κάπαρη. Αποτελεί ένα εκλεκτό μεζέ για τσίπουρο ή κρασί.



Κύριο Συστατικό : Φάβα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV